Política

Puigdemont diu que la seva investidura al Parlament depèn de “si hi ha o no la voluntat de fer-ho”

L’expresident reclama al TC que decideixi “ràpidament” sobre la seva suspensió com a diputat: “és clar que hi ha una urgència”

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns que si el Parlament decidís investir-lo, serà president “amb tota l’efectivitat que té això”. “El problema no és aquest, és si hi ha o no la voluntat de fer-ho”, ha dit preguntat per les declaracions del president de la cambra, Roger Torrent, que ha reclamat en una entrevista a la Cadena SER que per a una investidura a distància “hi ha d’haver efectivitat”. Per la seva banda, el president Quim Torra ha recordat que per a JxCat la investidura de Puigdemont continua sent “un dels objectius” de la legislatura. “No hem sortit mai d’aquest principi”, ha afegit Torra.

Després que el TC hagi admès a tràmit el recurs d’empara de Puigdemont contra la decisió del Suprem de suspendre’l com a diputat, l’anterior cap de l’executiu ha reclamat al tribunal que decideixi el que decideixi ho faci “ràpidament”. “El meu mandat com a diputat té una durada molt limitada, per tant, és clar que hi ha una urgència”, ha dit, afegint que espera que el tribunal no es converteixi en un “obstacle” a fer justícia.

La decisió del Constitucional és un tràmit “indispensable”, segons ha reconegut ell mateix, perquè pugui recórrer la decisió sobre la seva suspensió com a diputat al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg.

Puigdemont no es descarta com a candidat a les europees. “Jo em vaig oferir com a número 2 d’una candidatura unitària. Per tant, quan vaig dir això és que ja no em descartava”, ha contestat a preguntes dels periodistes sense confirmar encara si encapçalarà o formarà part d’alguna llista.

El que sí que consta, ha dit Puigdemont, és l’oferiment de l’exconseller Jordi Turull de presentar-se com a candidat als comicis europeus. “Crec que hem de comptar amb ell”, ha opinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona