Política

Israel bombardeja objectius iranians a Síria

Turquia pressiona els EUA per prendre el control de la regió on hi ha les forces kurdes

L’exèrcit israelià va confirmar ahir el bombardeig sobre una sèrie d’objectius iranians a Síria, un reconeixement molt inusual del Tsahal, que acostuma a ser molt hermètic pel que fa a les seves operacions a la veïna Síria. Els responsables militars israelians van explicar que entre els objectius hi havia magatzems de munició, un edifici dels serveis d’intel·ligència i un camp d’entrenament militar.

Els bombardejos es van dur a terme com a resposta al llançament d’un míssil terra-terra de les forces iranianes contra Israel diumenge, que va ser interceptat pel sistema antimíssils israelià en una estació d’esquí dels alts del Golan. Justament aquell mateix dia l’exèrcit israelià havia dut a terme un bombardeig sobre l’Aeroport Internacional de Damasc, una operació que demostraria la intensificació de les activitats d’Israel a Síria.

Els bombardejos israelians sobre objectius iranians a Síria van provocar la mort d’onze persones, segons l’Observatori Sirià de Drets Humans. L’acció suposa “un missatge contundent” a Teheran que vol deixar clar que Israel “està decidit a impedir que l’Iran construeixi una màquina de guerra independent a Síria”, segons va explicar l’exassessor de seguretat nacional israelià Yaakov Amidror. L’exèrcit israelià està disposat a assumir el risc d’intercanvi de foc amb els iranians, d’acord amb la versió de l’analista.

Mentrestant, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, continua pressionant els Estats Units per prendre el control del nord de Síria i fer fora els combatents kurds, aliats dels EUA, de la regió. Erdogan va revelar que diumenge a la nit havia parlat per telèfon amb el seu homòleg nord-americà, Donald Trump, sobre l’opció d’establir una franja de seguretat de 32 quilòmetres d’amplària al sud de la frontera turcosiriana per “mantenir les organitzacions terroristes [amb referència a les milícies kurdes] allunyades de les nostres fronteres”. La conversa entre els dos mandataris arriba després que quatre soldats des EUA morissin la setmana passada en un atemptat suïcida reivindicat per Estat Islàmic a Manbij, al nord de Síria, i després de l’anunci de retirada dels EUA de les seves tropes de Síria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Yolanda Díaz mostra “tot el suport a la decisió de Sánchez” i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián (ERC): “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona