Política

Acord per a l’aprovació dels pressupostos, a Salt

L’equip de govern (ERC i IpS-CUP) tindrà el suport dels tres regidors no adscrits del PDeCAT per tirar endavant els comptes municipals per a aquest any

Reedició, a Salt, de l’entesa política a la qual ja es va arribar l’any passat per a l’aprovació dels comptes municipals. Des de l’Ajuntament, es va anunciar ahir que l’equip de govern (ERC i IpS-CUP) tornarà a tenir el suport dels tres regidors no adscrits del PDeCAT per tirar endavant els pressupostos, en aquest cas els del 2019. A grans trets, es va concretar que es mantindran els eixos de treball acordats el 2018. Es continuarà potenciant el Juguem, un projecte socioeducatiu que es focalitza en el medi obert. Va adreçat a la infància, als joves i a les seves famílies i, fonamentalment, es basa en tres línies: l’organització d’activitats culturals i esportives en horari extraescolar; la prevenció i detecció precoç de casos de vulnerabilitat, i el treball comunitari als patis i places. Així, es dinamitza l’espai públic com un espai educador i de cohesió social, d’ús compartit i que ajuda a articular la convivència.

També s’ampliaran els recursos destinats als joves i es continuarà apostant per donar suport als estudiants. I, alhora, es vol garantir el desenvolupament dels objectius previstos en el pla educatiu, que va ser aprovat en el ple de desembre. El document inclou més d’un centenar d’accions i, en la seva elaboració, hi van treballar tècnics i representants polítics del consistori; els directors i directores dels centres acadèmics, i SalT’educa. Dins d’aquesta plataforma ciutadana hi ha, entre altres, membres de les AMPA i entitats del tercer sector.

En l’àmbit de l’habitatge s’incrementarà la partida pressupostària d’ajudes a les comunitats. I, en el capítol de les inversions, el pacte signat divendres passat preveu que s’assegurin les actuacions següents: reurbanitzar la vorera oest de la travessera de Santa Eugènia; ressembrar la gespa del parc de la Massana; reordenar l’aparcament del carrer Doctor Ferran, entre els carrers Pep Ventura i Guilleries; reurbanitzar el carrer Àngel Guimerà, entre Marquès de Camps i Esteve Vila, reparar ferms i refer la parada d’autobús que hi ha davant del grup Verge Maria per fer-la més segura. Josep Valentí (PDeCAT) va dir que han arribat a l’acord per “responsabilitat”: “Nosaltres som gent del poble i hem de treballar pel bé de Salt.” Així mateix, totes les parts van destacar “la importància” d’aquests pressupostos i la reducció de l’endeutament que hi ha hagut aquest mandat, que ha permès recuperar la possibilitat de fer noves inversions al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona