Política

Cristina Vicens obrirà la llista renovada de JuntsXCat a Sant Feliu

El nou projecte parteix del llistó de primera força i sis edils que va deixar Joan Alfons Albó, tot i no poder governar

La renovació de sigles anirà acompanyada de noves cares a la llista guixolenca de Junts per Catalunya (JuntsXCat), que encapçalarà Cristina Vicens. La candidatura hereva de la darrera llista de CiU a l’Ajuntament de Sant Feliu concorrerà el 26-M amb el llistó alt: els sis regidors i la condició de primera força assolits per Joan Alfons Albó. Però l’exalcalde no repetirà i Vicens, de 31 anys, ha estat l’única aspirant al procés local de primàries per escollir cap de cartell.

L’assemblea local va donar llum verd, ahir al vespre, a la nova candidata, politòloga de formació, docent d’administració i finances i amb experiència entre el 2011 i el 2014 al consistori guixolenc com a tècnica de desenvolupament local. Vicens, que també va dirigir el 2011 la campanya que va dur Albó a l’alcaldia, avançava ahir alguns dels eixos del programa, sobre la base de l’obra de govern del mandat 2011-2015 que “va quedar a mig fer” amb el govern actual –pel pacte entre TSF, ERC i el PSC–. I entre els girs respecte a l’actual executiu, incidia en la “sostenibilitat”, tot apostant per un “projecte cultural propi que recuperi el sentiment de pertinença ganxó i sigui complementari a la marca Thyssen com a segell de ciutat cultural” i defensant que han “eixamplat la base cap a l’esquerra”, amb propostes que conciliïn “el benestar dels ciutadans sense deixar de ser atractius per als visitants”.

Renovats i transversals

Pel que fa a la llista, que encara no fan pública, el partit aposta per cares noves, com ara la probable entrada de David Novi, fins ara president de Guíxols Comerç i Turisme, que dijous va renunciar al càrrec per concórrer als comicis. Vicens destacava que des de la tardor un grup d’“una seixantena de persones” treballa en diverses sectorials i que prioritzaran l’experiència professionall dels noms. El president del PDeCAT, David Bonvehí, va traslladar el suport de la direcció nacional a la nova candidata i a l’esperit d’anar “més enllà del partit”.Bonvehí va donar algunes pistes sobre les candidatures perfilades al Baix Empordà, amb continuïtat de molts noms convergents en les alcaldies consolidades, diverses novetats i aliances amb formacions locals, com ara amb Compromís a la Bisbal i amb Junts a Torroella. El president del partit va donar suport a la feina feta a la comarca pel president baix-empordanès, Carles Salgas, i va aspirar a superar el nombre de candidatures de CiU al conjunt de Catalunya, al voltant de 850 al 2015, amb la vista posada al maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia