Política

Albiol deixa el Parlament per centrar-se en Badalona

L’expresident del PPC ha renunciat al seu escó, que ara ocuparà Esperanza García, la número 4 de la llista per Barcelona

Tal com va anunciar a l’octubre, la seva prioritat serà recuperar l’alcaldia

Després que l’octubre passat fes pública la seva intenció de deixar el Parlament de Catalunya, ahir es va anunciar que Xavier García Albiol havia renunciat al seu escó per centrar-se en la cursa per recuperar l’alcaldia de Badalona en les eleccions municipals del maig. El substitueix Esperanza García, número 4 de la llista per Barcelona del PP, que ja havia estat anteriorment diputada i portaveu adjunta del grup popular al Parlament entre els anys 2016 i 2017.

Esperanza García va començar la seva trajectòria política a Ciutadans, on va ser candidata a les eleccions a l’alcaldia de Barcelona l’any 2007. L’any 2010 es va incorporar a les files del Partit Popular de la mà d’Alicia Sánchez-Camacho i forma part del comitè executiu del partit des del 2012. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, va ocupar el número quatre de la llista del partit a Barcelona en les eleccions del Parlament de l’any 2015.

Abans de renunciar a l’escó parlamentari, Albiol ja havia abandonat la presidència del PP català. En un congrés extraordinari que es va fer el novembre passat, el diputat per Tarragona Alejandro Fernández va assumir la presidència del partit en substitució d’Albiol.

En declaracions a aquest diari, poc després que fes pública la seva intenció d’abandonar la seva activitat al Parlament, Albiol va explicar quin era el seu objectiu: “Vull centrar-me en un repte que m’il·lusiona molt, com és recuperar l’alcaldia de Badalona.” La seva activitat, de fet, ja fa alguns mesos que està centrada a aconseguir guanyar les eleccions municipals per tornar a ser alcalde de Badalona, després que en les darreres municipals un pacte encapçalat per Guanyem Badalona en Comú i liderat per Dolors Sabater li va arrabassar l’alcaldia, tot i haver encapçalat la força més votada.

Al costat de Casado

Coincidint amb l’anunci de la seva renúncia a l’escó del Parlament, ahir se’l va poder veure acompanyat del president del PP, Pablo Casado, a Llefià. El líder popular va triar Badalona per explicar que el seu grup al Congrés presentarà una proposició de llei per combatre l’ocupació il·legal d’habitatges. La lluita contra els ocupes i la prioritat per les qüestions de seguretat són els temes centrals de la precampanya d’Albiol, enfocada sobretot als barris on l’exalcalde vol revalidar els resultats obtinguts en les darreres municipals.

LA FRASE

Vull centrar-me en un repte que m’il·lusiona molt, com és recuperar l’alcaldia de Badalona
Xavier García Albiol
expresident del PP i candidat a l’alcaldia de badalona

El pitjor resultat de la història

La candidatura del PP encapçalada per Xavier García Albiol en les darreres eleccions va batre el rècord del pitjor resultat electoral de la formació al Parlament de Catalunya. Amb només quatre diputats, tres per a la circumscripció de Barcelona i un per a Tarragona, els representants del PP es van haver d’integrar al grup mixt juntament amb els quatre representants de la CUP. Albiol, que es presentava com a cap de llista a les eleccions al Parlament per segona vegada, havia obtingut onze diputats en les eleccions del 2015. La pèrdua de set representants va significar el revés més dur de la història dels populars en unes eleccions al Parlament de Catalunya, on concorrien per onzena vegada des de la instauració de la democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia