Política

Trump pronuncia el seu segon discurs sobre l’estat de la unió

El president dels Estats Units, Donald Trump, tenia previst pronunciar avui al Congrés, a les 3 de la matinada, hora catalana, el seu segon discurs sobre l’estat de la unió, després de l’històric ajornament ocasionat pel tancament parcial de l’administració, el més llarg de la història del país i que ha deixat el Congrés més crispat que mai.

Segons va explicar un alt funcionari nord-americà als periodistes, el discurs havia de girar al voltant del lema Escollint grandesa, una frase que evoca el ja famós Make America great again (fes els Estats Units més grans de nou).

El discurs s’havia de centrar en cinc punts: posar fi a l’arribada d’immigrants sense papers; els acords comercials –principalment amb la Xina–, com augmentar la despesa en infraestructura, abaixar el cost de l’accés a la sanitat i els esforços militars i diplomàtics a l’estranger. Trump també havia de parlar de la situació a Veneçuela.

La veu escollida pels demòcrates per donar la rèplica a Trump és la de Stacey Abrams, que representa els votants joves i progressistes que van marcar les legislatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia