Política

Torra insisteix en el diàleg amb l’Estat en la roda de premsa posterior a la primera sessió del judici

El president ha fet una petició de vuit punts a la comunitat internacional

El president de la Generalitat ha comparegut aquest dimarts a la tarda al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, que s’ha habilitat com a centre de premsa per facilitar la feina els mitjans de comunicació que cobreixen el judici de l’1-O, per fer una valoració de la primera jornada del judici.

Torra ha explicat que ha assistit a aquesta primera sessió d’un judici que no s’hauria hagut de produir mai en un Estat que vol ser considerat democràtic. “Veure els consellers i conselleres, la presidenta del Parlament i els líders socials asseguts davant d’un tribunal penal ja és una puntada de peu a la democràcia, als drets humans, i una vergonya indigna del segle XXI a Europa”, ha explicat.

“Som davant d’un acte de venjança contra un poble que va decidir decidir, contra un poble que va defensar les urnes contra les porres, que va posar el seu cos per assegurar-se un futur millor, i és exactament això el que alguns no han tolerat i han volgut prendre venjança i també fer-ne un escarment”, ha continuat.

Torra s’ha referit a la llista de vulneracions que han patit els presos i ha explicat que “la llista interminable de vulneracions, infraccions, restriccions i discriminacions que s’han pres contra els presos i preses polítiques, aquesta llista que avui han relatat amb precisió els advocats, en un país normal, provocarien l’arxivament de la causa i es depurarien responsabilitats immediatament.” “Només amb un dia, només en el dia d’avui s’ha despullat l’Estat i s’ha fet evident allò que fa temps que denunciem: aquesta macrocausa és una persecució política”, ha continuat.

Després de fer aquesta exposició, Torra ha fet una sèrie de peticions exigint en primer lloc “l’arxivament immediat de la causa contra la democràcia.”

En segon lloc, Torra ha demanat el tribunal que “atengui totes les observacions fetes pels advocats en el dia d’avui si vol aconseguir una mínima imatge d’imparcialitat”.

En tercer lloc, Torra reclamava la “posada en llibertat immediata de les preses i presos polítics perquè es puguin defensar amb garanties”.

En quart lloc, el president ha reclamat “als juristes internacionals, als observadors legals, i a les organitzacions internacionals de Drets Humans, Civils i Polítics que posin tota l’atenció en aquest judici farsa i que expliquin totes les vulneracions que es produeixen”.

En cinquè lloc, Torra ha avançat que “aquesta causa arribarà als tribunals europeus i internacionals i la guanyarem, que ho tinguin prou clar aquells que en nom de la unitat d’Espanya no pretenen pas fer justícia sinó que volen convertir-se en salvapàtries”.

En sisè lloc, Torra ha dit que “farem d’altaveu del clam de justícia, llibertat i autodeterminació dels presos i preses que són jutjats a tot el món, jo estic anant a tots els indrets possibles per fer sentir aquest clam, i impulsarem i reforçarem iniciatives per portar el cas de Catalunya a les instàncies internacionals. Trucarem totes les portes que calguin”.

En setè lloc Torra ha reclamat el govern espanyol que “torni a la taula del diàleg”. El president ha recordat que “el 80% dels catalans volen resoldre aquest conflicte polític amb l’exercici del dret a l’autodeterminació”. Per això “fem una crida a la comunitat internacional a intervenir perquè aquest diàleg es produeixi en un marc democràtic i de respecte a la ciutadania”. “No hi ha cap tribunal que pugui jutjar la democràcia dels catalans. No hi ha sentències que puguin aturar les urnes. A més repressió, més democràcia. A més presó, més anhel de llibertat. A més amenaces, més unitat dels demòcrates. I a més sentències, més autodeterminació”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia