Política

MIREIA BOYA

EXDIPUTADA DE LA CUP

“Ens hem de convertir en un problema ètic per a l’Estat”

Encausada i exdiputada de la CUP, destaca la mobilització, clau, per canviar una sentència que ja està escrita. També fa una crida al diàleg, a la unitat estratègica de l’independentisme.

Primera impressió del judici?
Era un dia que estàvem esperant des de feia tant de temps... S’ha fet evident la vulneració de drets fonamentals; és important dir-ho. No només s’estan jutjant independentistes. Hi perdrem tots. També els espanyols. Va contra tots els demòcrates.
Es diu que podria ser una oportunitat de cara al món. Hi està d’acord?
És l’oportunitat, l’única que tenim a curt termini, per continuar allò que vam començar fa un any. Hem de convertir aquest judici en un bumerang democràtic que es giri contra l’Estat. La sentència està escrita; volen l’escarni, el càstig. L’única manera de canviar aquesta sentència és la mobilització. Ens hem de mobilitzar més, i també d’una altra manera. No només deu minuts davant dels centres de treball. Hem d’anar a més. Hem d’aturar-ho tot. El món ha de saber que els catalans estem disposats a aturar el país.
La CUP ha posat en marxa les campanyes ‘Alcem-nos’ i ‘Ni una més’.
Són dues campanyes complementàries. La d’Alcem-nos parla no només del judici al Suprem, sinó dels milers d’encausats per l’1-O, i Ni una més, contra la repressió. S’ha de crear un front antirepressiu i a favor de l’autodeterminació dels pobles de l’Estat. Dissabte és la gran manifestació unitària a Barcelona, que és importantíssima després de la de l’extrema dreta a Madrid. La mobilització és importantíssima. El 21-D hem de ser capaços d’aturar un país; ens hem de convertir en un problema econòmic i ètic per a l’Estat. Encara no hem anat a Madrid. I cal anar-hi per dir que no tenim por. Estan jutjant que pensem diferent.
El judici podria recosir les diferències entre els partits?
Cada força té una estratègia diferent pel que fa a com continuar a curt i a llarg termini. Què fem el dia que dictin sentència? Hem de ser capaços de dialogar. Vull fer una crida a la responsabilitat, a parlar, dirigida a Elsa Artadi, a Pere Aragonès. Si no anem junts, no anem enlloc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia