Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

A la caça dels culpables

Els pressupostos generals de l’Estat no tiren endavant perquè el PP, Ciudadanos, ERC i el PDeCAT s’hi oposen. Ara bé, per a alguns diaris, qui és el culpable? Els “secessionistes”. Ells, en exclusiva. L’editorial d’El Heraldo de Aragón comença així: “L’independentisme català va sentenciar ahir la legislatura” i tot perquè Sánchez no va voler “negociar el dret a l’autodeterminació” ni interferir “en l’acció de la justícia”. Altres diaris van en el mateix sentit. Però Sánchez, no era presoner dels independentistes? Un dia paquí i l’endemà pallà...

Prou de banalitzar

Un dels llocs comuns dels unionistes és que els catalans que demanen que la relació de Catalunya amb Espanya es resolgui a les urnes –i sense pressuposar els resultats– són uns nazis. Atenció: nazis, no falangistes, que és el feixisme autòcton. I d’aquí a banalitzar l’holocaust jueu amb comparacions infames només hi ha un pas. Rivera ho ha tornat a fer i un periodista jueu l’ha posat a lloc. Servirà d’alguna cosa?

Eleccions per no resoldre cap problema

El diari basc Gara, que surt en blanc i negre i no per gust, dona més importància al judici que a la crisi dels pressupostos. I avisa que les futures eleccions “no resoldran” els problemes de l’Estat.

Un mapa detallat, ara mullat

Una de les mentides de l’unionisme, reflectida a l’acudit de Nieto a l’ABC, és que els presos polítics serien indultats pel govern espanyol... socialista per descomptat. Ignorant que l’indult l’ha de demanar el condemnat, i que els presos han dit que no ho faran. I ara que potser canvia el govern? Bé, per si Sánchez no marxa...

Les dues vares de mesurar, com sempre

Per a El Mundo, la defensa va ser “obscena propaganda”. Però l’argumentari polític, no pas jurídic, de la fiscalia va ser “brillant”. Més: atacar “l’ordre constitucional” és “rebel·lió”. Dret recreatiu.

Qui és qui a la portada d’‘El Jueves’

La portada d’El Jueves, dedicada al judici polític al Suprem, està plena de detalls: un fiscal testicular, un grafit sobre Puigdemont, i una pregunta: a qui representa el porc de la tercera filera del banc?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia