Política

Masquef negocia la validació del pressupost amb el PP

La portaveu popular de Figueres, Maria Àngels Olmedo, admet que n’estan parlant i que estan disposats a abstenir-se

Casellas, del PSC, diu que res fa sospitar que no puguin tancar l’acord

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ja està negociant l’abstenció del grup del PP al pressupost de l’Ajuntament de Figueres per a aquest any 2019. Evitant el vot negatiu dels dos regidors populars en faria prou per aprovar el pressupost, donat que el PSC ja va dir que hi votaria a favor i ahir el seu portaveu, Pere Casellas, va ratificar que “res els feia sospitar” que no poguessin tancar “l’acord que tenim sobre la taula”.

Aquest dimecres passat l’alcalde, Jordi Masquef, va reunir-se tant amb la portaveu del PP, Maria Àngels Olmedo, com amb el portaveu del PSC. Olmedo explicava ahir, referint-se a l’alcalde: “Si compleixen el que falta dels acords de l’any passat i es modifiquen algunes coses del pressupost del 2019, estem oberts a fer una abstenció.”

Olmedo no va voler concretar quines eren les demandes per a aquest 2019 i només s’hi va voler referir amb un “tampoc són gaires coses”, donant a entendre que l’entesa era fàcil. La portaveu popular va afirmar que el PP “sempre ha treballat per Figueres” i que ara no seria diferent.

El PP, abans de res, vol tenir constància fefaent que tres punts de l’acord de pressupost de l’any passat estan en via de complir-se. Es tracta de l’inici de la reforma de l’estadi Albert Gurt, la zona esportiva de l’Horta Capallera i els horaris de càrrega i descàrrega, que, al seu entendre, no s’han aplicat tal com es va acordar en l’acord de pressupost de l’any 2018.

Tot indica que el pressupost de Figueres es podria sotmetre a aprovació en un ple extraordinari que es convocaria per al dia 28 de febrer. Abans, el divendres 22, es podria convocar tots els grups polítics municipals a una comissió informativa, pas previ a la convocatòria del ple extraordinari. Masquef volia portar inicialment el pressupost a un ple extraordinari que ell mateix va anunciar que convocaria per al dia 31 de gener. Això no es va produir perquè encara no tenia les previsions preparades.

LA XIFRA

11
vots.
Si Masquef té el suport del PSC i l’abstenció del PP, els contraris no poden arribar a onze la majoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia