Política

Roger Español: “Només volia obstaculitzar les furgonetes”

L’home que va perdre un ull l’1-O és investigat per atemptat a l’autoritat

Quim Torra fa costat a l’activista

Roger Español, l’home que l’1-O va perdre la visió d’un ull per l’impacte d’una pilota de goma, va reconèixer ahir als jutjats que, abans de rebre l’impacte, havia llançat una tanca contra la Policía Nacional, al mateix carrer Sardenya on va ser ferit, però va al·legar que no volia lesionar ningú, sinó obstaculitzar el seu pas perquè no carreguessin contra més punts de votació.

Acompanyat en arribar al jutjat pel president de la Generalitat, Quim Torra, l’activista Roger Español va comparèixer com a imputat davant el titular del jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona, que el va citar perquè se’l veu en una gravació, a prop de l’escola Ramon Llull de Barcelona, llançant una tanca metàl·lica contra els agents de la Policia que van intervenir per impedir el referèndum.

A la sortida del jutjat, i en declaracions a la premsa, Español va explicar que amb la seva acció pretenia únicament “intentar obstaculitzar” el pas de les furgonetes perquè cada minut que passaven allà retingudes “era un minut menys que podien ser en una altra escola” carregant contra els votants de l’1-O.

A causa de la seva condició de víctima en el mateix procediment, Español va denunciar davant del jutge que va rebre l’impacte d’una pilota de goma, malgrat que a Catalunya el Parlament les va prohibir per als Mossos d’Esquadra el 2014: “No hi havia cap motiu per disparar pilotes de goma, ho van fer amb l’“A por ellos ficat al cap”, va dir. Español va denunciar que el ministeri públic intenta “minimitzar” les càrregues policials de l’1-O, mentre que el seu advocat, Andrés García Berrio, va denunciar la falta d’interès de la fiscalia per investigar els policies que li van disparar

Acompanyant Español també hi havia el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, que va assegurar que aquest cas “concentra en si mateix tota la brutalitat i immoralitat d’aquella jornada”, per la qual cosa “humanament és molt injust” que avui hagi hagut de comparèixer com a imputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA