Política

El sindicat majoritari de l’ensenyament crida a participar en la vaga general del 21 de febrer

L’USTEC-STEs assegura que comparteix les reivindicacions dels convocants i defensa que cal revertir les retallades laborals i de drets civils

L’organització anima a participar també en la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona

El sindicat majoritari de l’ensenyament, USTEC-STEs, ha fet una crida a participar en la vaga general del 21 de febrer i en la manifestació unitària d’aquest dissabte a Barcelona amb el lema l’Autodeterminació no és delicte.

L’USTEC-STEs assegura en un comunicat que dona suport a l’aturada impulsada per la Intersindical-CSC i comparteix “plenament” les seves reivindicacions. La convocatòria reclama la derogació de la reforma laboral, un salari mínim de 1.200 euros mensuals a Catalunya, la recuperació de les lleis de contingut social aturades pel Tribunal Constitucional (TC) espanyol la igualtat de gènere en l’àmbit laboral i un model de funció pública de qualitat.

El sindicat defensa que “cal revertir totes les retallades tant laborals, com socials, com de manera molt preocupant dels drets civils més elementals”.

En aquest sentit, subratlla que l’escola catalana pateix des de fa temps “acusacions injustificades d’adoctrinament” i atacs al “model de consens de la immersió lingüística” amb “sentències judicials i dubtosos informes”.

L’organització assegura que com a “sindicat compromès amb el conjunt de treballadors i treballadores” i amb els “valors d’una democràcia cada vegada més assetjada per la deriva involutiva” no poden “restar indiferents”. “I per tant, d’acord amb els diversos acords presos pels òrgans nacionals, expressem el nostre suport a l’esmentada convocatòria i convidem als professionals dels centres educatius a participar-hi, i també a les mobilitzacions pacífiques que es puguin desenvolupar”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia