Política

la crònica

Amer fa el buit a Ciutadans

La gira de Ciutadans (Cs) per municipis gironins va punxar ahir en la seva passejada per Amer. La trentena de diputats de la formació, que van estar acompanyats d’alguns incondicionals, es van quedar sols enmig de la plaça de la Vila. Amb la diputada Inés Arrimadas al capdavant, van arribar al centre del poble al punt de les 12 del migdia. La líder de la formació taronja diu que van organitzar l’acte per donar escalf a totes aquelles persones que no se senten identificades amb els símbols independentistes que “envaeixen” els carrers. Però la veritat és que a Amer tan sols hi van trobar silenci generalitzat, trencat per algun que altre eixelebrat que cridava: “Foteu el camp”. Ahir Amer era diumenge. Arrimadas i els seus es van trobar un poble tancat i barrat. Ni botigues obertes ni bars amb les terrasses a la plaça. Amb el bon dia que feia. També s’hi va trobar desenes de cartells enganxats per les parets anunciant “El festival de circ és a Girona”, i no pas a Amer.

Sota l’atenta mirada del president a l’exili, Carles Puigdemont, dibuixat en una immensa pancarta que ocupa gairebé tres pisos juntament amb el lema “No surrender”, Inés Arrimadas va seguir el guió que tenia previst. Durant aproximadament 10 minuts la diputada a l’oposició va atendre la munió de periodistes que es van aplegar al bell mig de la plaça. Tot i la seva presència i l’òbvia provocació de visitar el poble de Puigdemont sense cap mena de motiu ni projecte, Arrimadas va fer un discurs de crispació. “Cert, no hi ha hagut cap incident, però han hagut de fer una crida perquè la gent no vingui a fer el que ens van fer a Torroella, que li van trencar la cara a un regidor nostre”, carregant a més contra l’alcalde baix-empordanès. “No tornarem enrere, mai deixarem de defensar les nostres idees, i no renunciarem a cap indret de Catalunya ni d’Espanya, encara que l’espai públic estigui ocupat pel separatisme”, va afirmar. En aquest sentit, la formació taronja poc va predicar amb l’exemple quan enmig de la plaça de la Vila d’Amer va començar a cridar “Llibertat”. Aquesta llibertat d’expressió se la van passar per l’entrecuix quan Arrimadas i els diputats de Ciutadans es van dedicar a treure símbols grocs dels carrers d’Amer. Ja anaven preparats amb les estisores que duien.

La trentena de polítics taronges van aterrar a Amer sense cap proposta ni projecte per al poble ni per a la demarcació. Responent a les preguntes dels periodistes, Arrimadas no va saber ni tan sols destacar una qualitat del poble ni explicar què venien a fer a Amer. “No hem de donar explicacions de per què volem venir, a Torroella, a Tortosa o on sigui”, va dir la líder taronja, en un discurs guionat i sense cap tipus de contingut.

Des de l’exili, i a través del seu compte de Twitter, Carles Puigdemont es va mostrar “molt orgullós” de la “lliçó de seny i responsabilitat” que els habitants del seu poble natal havien donat davant la visita de Ciutadans. “Si als de Ciutadans els importa Catalunya, els hauria d’importar la seva gent. Avui han volgut provocar un poble pacífic i convivencial. No ho han aconseguit perquè Amer és molt, molt gran. Gràcies!!”, va escriure Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia