Política

Banyoles manté, de moment, l’estelada del davant de l’ajuntament

L’equip de govern vol consensuar una sortida al cas, que consistirà probablement a mantenir aquesta bandera durant la celebració del judici

L’equip de govern (CiU) i els grups de l’oposició de Banyoles estan buscant una sortida consensuada a la controvèrsia generada per la col·locació, ara fa una setmana, d’una estelada al pal del davant de l’ajuntament, en substitució de la senyera. Ahir, la junta de portaveus de l’Ajuntament va tractar el tema. La intenció inicial de l’equip de l’alcalde, Miquel Noguer, era treure-la de seguida i restituir-hi la senyera, amb l’argument que el ple havia decidit, per unanimitat, que la bandera d’aquell pal seria la institucional. En transcendir aquesta intenció, molts ciutadans ho van criticar a les xarxes socials. En la reunió d’ahir ja no es va plantejar treure-la de seguida, sinó que Noguer va posar sobre la taula la proposta de deixar-hi l’estelada mentre duri la vista del judici als presos polítics catalans al Tribunal Suprem. Segons diverses fonts, CiU, JpB-ERC i ICV hi van estar d’acord, mentre que la CUP no s’hi va pronunciar, en espera de consultar-ho amb l’assemblea.

L’ensenya independentista la van col·locar dimarts de la setmana passada durant la concentració de rebuig al judici dels presos polítics catalans que aquell dia havia començat a Madrid. L’acte l’havia convocat la Taula per la Independència, però la iniciativa de canviar la bandera s’atribueix concretament al CDR. Segons l’equip de govern municipal, ningú havia demanat permís per fer-ho i ni tan sols havien avisat, una circumstància que va creat malestar al consistori.

Un acord de ple

La senyera que va onejar en aquest lloc fins dimarts de la setmana passada l’havien hissat la vigília de la Diada del 2015, després que el ple municipal del mes de juliol hagués aprovat per unanimitat de tots els grups representats al consistori que l’ensenya que es posaria seria la institucional.

LA DATA

12.02.19
va ser el dia
en què van canviar la senyera per l’estelada al pal del passeig de la Indústria de Banyoles.

Espais alternatius a la ciutat

Un cop acabat el judici, probablement l’estelada es traslladaria a un altre punt de la ciutat, i al passeig de la Indústria hi tornaria a onejar la senyera. Ara mateix, d’indrets alternatius n’hi ha almenys dos: la cruïlla de la variant amb la carretera de Figueres (a prop de Melianta) i la plaça de l’Europa de les Nacions, on no hi ha les estelades que hi havien posat des que van fer malbé els pals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona