Política

ERC crida a la fermesa i homenatja Junqueras

Col·laboradors i amics retraten el “polític atípic” en la presentació d’un llibre

L’oblit és l’arma de la desesperança. Neus Bramona, la dona d’Oriol Junqueras, va compartir aquest temor amb l’amic i veí de Sant Vicenç dels Horts, Maxi Calero. Aquest extremeny de Badajoz amb un passat comunista que el va portar a la URSS i a Cuba i a ser regidor el 1977, va decidir muntar la campanya Free Junqueras per combatre l’oblit a tots els presos i exiliats. Amb un castellà loquaç, Maxi Calero va relatar molt més que un anecdotari: la naixença d’una amistat amb el “polític atípic” durant la presentació del llibre de Sergi Sol, Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, ahir al vespre a la Casa de Cultura. Per Calero, Junqueras ja va “eixamplar la base” quan va guanyar l’alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat, el 2011, amb el suport de dos regidors de Sant Vicenç Sí Puede; des d’aleshores “el cinturó roig socialista va començar a canviar”. Calero va recalcar que Junqueras “va unir la part castellanoparlant” amb la “catalanoparlant”.

El col·laborador més proper de Junqueras des del 2011, Sergi Sol, va recordar l’estima i força del “junquerisme” posant d’exemple la defensa en el judici de l’1-0: “Suavitat en les formes i duresa en el fons.” Sergi Sol també es va referir a Cs, que “es reivindiquen com els representants dels extremenys i andalusos vinguts als anys seixanta“, com els “representants dels cacics andalusos i extremenys”. De l’última visita, diumenge, a Soto del Real, Junqueras li va transmetre un missatge de lluita: “No vull veure la derrota en el ulls de la gent.” L’alcaldable d’ERC a Girona, Quim Ayats, va reivindicar el “mestratge” de qui “és una bona persona”, i va afegir-se al missatge de fermesa. La portaveu d’ERC al Parlament, Anna Caula, va fer una crida a “sumar” i a “no desanimar-se”. El trobador Pep Piques va cloure l’acte amb L’ estaca .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia