Política

En directe

Congrés dels Diputats

El ple del Congrés debat castigar amb presó la “convocatòria i promoció de referèndums il·legals”

El PP busca reformar el Codi Penal coincidint amb l’arrencada del judici per l’1-O

L’avançament electoral i la dissolució de les Corts el 5 de març fa inviable que la proposta tiri endavant

  • Pablo Casado i Dolors Montserrat, al Congrés, la setmana passada EFE.
  • VÍDEO: Directe ple Congrés dels Diputats

El ple del Congrés que arrenca aquest dimarts debat la proposició de llei del grup del PP que busca castigar amb penes de presó la convocatòria o promoció de referèndums il·legals i que compta amb el suport de Ciutadans.

La proposició es va presentar fa setmanes i es va incloure en l’ordre del dia abans que Pedro Sánchez d’avançar les eleccions al 28 d’abril.

Com que la dissolució de les Corts tindrà lloc el 5 de març és pràcticament inviable que la proposta del PP pugui tramitar-se i que entri en vigor. Tampoc no està clar que puguin aconseguir la majoria necessària en la votació perquè PP i Cs no són suficients per tirar-la endavant.

Amb tot, el debat i la votació tindran una especial rellevància política després de l’arrencada la setmana passada del judici per l’1-O

Amb la proposició de llei, el PP busca reformar el Codi Penal per castigar amb penes d’entre tres i cinc anys de presó aquells que convoquin referèndums il·legals, però també amb penes menors els qui el promoguin i fins i tot els que hi participin com a interventors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia