Política

Detingut un militant de Guanyem Badalona per la manifestació contra la marxa de Jusapol del 29-S

L’acusen de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions a un mosso

La defensa considera “desproporcionat” que hagi de passar la nit en dependències policials abans de passar demà a disposició judicial

Els Mossos d’Esquadra han detingut un militant de Guanyem Badalona en relació a la manifestació del 29 de setembre contrària a la marxa que Jusapol havia convocat aquell mateix dia a Barcelona. L’han arrestat a la casa on viu a Badalona des de fa poc més d’un mes, segons han explicat a l’ACN fonts del partit.

L’advocat del detingut, Carlos Hurtado, ha relatat que la detenció ha tingut lloc a un quart de dotze del migdia. Al militant de Guanyem se l’acusa de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions a un agent dels Mossos d’Esquadra durant la manifestació del 29 de setembre al centre de Barcelona, contraria a una marxa del sindicat Jusapol.

Aquell dia hi va haver càrregues policials per evitar que les dues concentracions es trobessin, i els manifestants independentistes van llençar pintura contra els agents dels Mossos.

Segons la defensa, la detenció respon a criteris “estrictament policials” perquè no existeix “cap ordre ni investigació judicial” sobre els fets que l’imputen. En aquest sentit, l’advocat s’ha mostrat sorprès que cinc mesos després i “sense cap tutela judicial” es decideixi detenir l’activista.

El detingut passarà la nit en dependències policials i serà traslladat dimecres als jutjats perquè sigui un jutge quina acaba sent la seva situació personal.

La defensa considera que “tot plegat sembla desproporcionat” perquè “després de cinc mesos el més lògic semblaria que es poses el cas en coneixement dels jutjats i que sigui un jutge qui el citi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia