Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

“La suposada democràcia”

Potser perquè alguns analistes ja comencen a dir que, tal com va el judici, com a màxim hi haurà una condemna per desobediència, Felip VI hi ha sortit al rescat. Tot parlant de “suposada democràcia”. La llei per sobre de les urnes. I d’on emana la llei? Alguns mitjans han aplaudit les paraules del monarca: “El Rey, firme ante el secesionismo” (Ideal), “El Rey desmonta el separatismo” (ABC), “En defensa del imperio de la ley” (Heraldo de Aragón), “Felipe VI sale a defender la ley” (El Mundo) “El Rey, en su sitio” (Libertad Digital). I la separació de poders? Bé, gràcies.

Almeria salva Espanya

Llegint el Diario de Almeria, que pertany al Grup Joly, ens assabentem que quatre amics van decidir “en un bar” propietat d’un d’ells combatre l’acció dels CDR “i els partits sobiranistes” amb la iniciativa Apadrina un independentista. La cosa consisteix, sobretot, a enviar als independentistes identificats una bandera d’Espanya. En cinc dies ja n’han tramès 260. La notícia explica que es mantenen en l’anonimat “per por a represàlies”, perquè han rebut “41 amenaces”. És clar. Almeria és una de les places fortes de l’independentisme català.

Independentisme desemmascarat

“Després de la visita de [Torra i Puigdemont], la confiança de les forces secessionistes no sembla situar-se en cap instància judicial europea, sinó en el fet que Europa violi la independència de la justícia.”

Estirada reial d’orelles

L’il·lustrador Pinto & Chinto veu així a La Voz de Galicia la intervenció del rei Felip VI en el cas de Catalunya. Un Quim Torra tibant de la corda –i semblant que té alguna possibilitat de guanyar– i un monarca estirant-li les orelles abans que no se surti amb la seva. Altres il·lustracions publicades en la premsa d’ahir van en la mateixa direcció, tot aplaudint les paraules del monarca. El rei intervenint en els afers polítics, no com a àrbitre neutral –que és el paper que li atribueix la Constitució–, sinó prenent partit per una de les parts en conflicte.

Una acció preventiva en favor del rei

“A Sánchez cal exigir-li que disposi tot el necessari per evitar al ei l’escarni humiliant que la kale borroka dels CDR ja prepara per a aquest diumenge en la inauguració del Mobile World Congress.”

Els defensors de l’imperi, oblidats

El columnista Luis Sánchez-Moliní explica com alguns personatges que van lluitar contra l’imperi espanyol tenen estàtua a Sevilla. I es lamenta que, en canvi, els defensors de l’imperi estiguin oblidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia