Política

Trump rebutja el retorn als EUA d’una dona penedida d’EI

L’exmembre d’Estat Islàmic, retinguda en un camp de refugiats de Síria, va fer una crida a “vessar sang”

Els EUA han rebutjat acollir o deixar entrar al seu territori Hoda Muthana, una dona que suposadament va fugir d’Alabama el 2014 per unir-se a Estat Islàmic (EI) i que ara diu que està “penedida” d’haver-ho fet. “La senyora Hoda Muthana no és una ciutadana dels EUA i no serà admesa. No té cap fonament legal, ni cap passaport vàlid dels EUA, ni cap dret a un passaport ni visat per anar als EUA Continuem recomanant a tots els nostres ciutadans que no vagin a Síria”, va assenyalar el secretari d’Estat, Mike Pompeo, en un comunicat.

Muthana és una jove de 24 anys que ha assegurat recentment en una entrevista al diari britànic The Guardian estar “profundament penedida” d’haver viatjat des dels EUA a Síria per unir-se a EI i va demanar al govern nord-americà que la deixi tornar a Alabama amb la seva família.

“Estàvem bàsicament en un moment d’ignorància i després ens vam convertir en gihadistes [...]. Vaig pensar que estava fent les coses correctament per Déu”, va argumentar Muthana, que ara és al camp de refugiats d’Al-Hawl, al nord de Síria.

Muthana va ser molt activa a internet a l’hora de demanar que “es vessés” sang de nord-americans i va fer diverses piulades a Twitter en què feia crides a la violència.

En l’entrevista amb The Guardian, la dona va explicar que la seva família a Alabama era “profundament conservadora” i que va posar restriccions als seus moviments i interaccions socials, uns factors que segons ella van contribuir a la seva radicalització. “Jo volia sortir amb els meus amics i no podia. Em vaig centrar en la religió”, va dir.

L’entrevista en exclusiva amb el diari britànic, publicada diumenge passat, ha despertat un gran interès mediàtic i ha obert un debat als Estats Units i en altres països sobre la conveniència de permetre el retorn dels ciutadans que es van allistar a Estat Islàmic.

LA XIFRA

5
anys
fa que Hoda Muthana va fugir d’Alabama, als EUA, per anar-se’n amb Estat Islàmic a Síria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia