Política

Dimarts es reprèn el judici i s’habiliten alguns vespres

El president de la sala penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, va fixar ahir que el judici contra els independentistes catalans es reprendrà dimarts vinent, a dos quarts de deu del matí, amb els interrogatoris als acusats que falten: el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Aquell dia ja estava assenyalat per començar a interrogar els primers testimonis, a partir de les deu del matí, com ara l’expresident Artur Mas; el president del Parlament, Roger Torrent, o l’expresident espanyol Mariano Rajoy. Marchena va explicar que es “desplaçaran cronològicament” les declaracions dels testimonis i que començaran un cop hagin declarat Cuixart i Forcadell. Per acabar les declaracions dels polítics, el jutge va indicar que podria haver-hi sessió l’1 de març.

Aquests canvis són una evidència que la sala d’enjudiciament ha premut l’accelerador perquè el final del judici no coincideixi amb les eleccions espanyoles del 28-A. També ha habilitat tres dilluns del mes de març (els dies 4, 11, i 25), que s’afegiran a les jornades de dimarts a dijous.

Les presses del tribunal es van veure dimecres passat amb una sessió que va durar dotze hores i en què l’exconseller Carles Mundó va acabar de declarar a dos quarts d’onze de la nit, una mesura força criticada especialment perquè castiga els presos polítics, amb una hora de trajecte fins als penals i un sopar fred. La sala, però, va dictar ahir una interlocutòria en la qual informa que “habilita les hores de tarda que excedeixin de les 8 del vespre per celebrar sessions del judici quan excepcionalment sigui necessari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA