Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

La pròxima cortina de fum

Recorden l’edició de l’any passat de la fira d’art Arco? I la polèmica per una obra on es qualificaven de “presos polítics” els nostres presos polítics? Sí, aquella que va ser censurada i que, arran d’això, va ser comentada a mig món... Doncs bé: ara, Eugenio Marinol i Santiago Sierra han fet un Ninot –aquest és el nom de l’obra– de Felip VI. Fins aquí, res a dir. Però els autors exigeixen que el comprador cremi l’obra, valorada en 200.000 euros, aquest any. Com un ninot de falla. El fet que l’obra estigui a la portada de La Razón amb el qualificatiu de “falso arte” ja fa pensar que la polèmica, o la cortina de fum, està servida.

L’opinió única i possible

Sort en tenim de mitjans com ara Periodista Digital, sempre a la caça d’aquells que dissenteixen de l’opinió única i possible. Un periodista de Die Tageszeitung, Reiner Wandler, afirma al Canal 24 Horas de TVE que en la concentració del 20 de setembre no hi va haver rebel·lió –i potser ni sedició– i que Cuixart és un pacifista reconegut. “Quin màquina aquest alemany, que ja abans que declarin els testimonis ja sap que no podran demostrar res, que no hi ha ni sedició; ho sap tot”. I dels mitjans que ja avancen la condemna, en diu alguna cosa? Res, és clar.

La incògnita amb qui s’ha d’acordar

Camilo José Cela Conde afirma que aplicar de nou l’article 155 no servirà per a res. “Posar fi al xantatge sobiranista només s’aconseguirà amb acords.” Quins i amb qui? L’articulista no ho diu.

Quan l’acudit esdevé una fotografia

Vergara copsa així a Eldiario.es el clima en el judici als presos polítics: una fiscalia que ha de recórrer a unes piulades agafades pels pèls per mirar de provar una violència inexistent. A qui no segueixi el judici a El Punt Avui Televisió i d’altres –pocs– mitjans, li pot semblar un acudit, però és una descripció que s’aproxima a la realitat. Que els grans mitjans passen per alt, per cert.

Més presència de l’Estat, encara

Els diaris del Grup Joly es lamenten que tots els governs espanyols han desaparegut del mapa de Catalunya i que d’aquí ve la desafecció. “Ja és hora de revertir aquesta situació”, afirmen. Com? Ah!

La cançó de l’enfadós encara té corda

Jorge Dezcallar, ambaixador d’Espanya, recorda als diaris del grup Prensa Ibérica que a Espanya, on regna una democràcia i una justícia exemplars, no hi ha presos polítics. Ara, d’idees noves, ni una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona