Política

Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio defensen que no van desobeir les ordres judicials

Sanchis i Gordillo han explicat que l’emissió de continguts publicitaris no depèn dels directors de Continguts sinó dels directors de Màrqueting i Publicitat i que aquests no han estat citats a declarar

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha explicat aquest divendres al jutjat 13 de Barcelona que “no hi va haver desobediència” tenint en compte que hi havia documents que indicaven el que havien de fer i que segons la seva interpretació van complir amb el que marcaven.

En la seva declaració com a investigat per l’emissió a TV3 dels anuncis que convocaven el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, Sanchis no ha presentat cap document perquè considera que no feia falta. Ha afegit que sortia “satisfet i tranquil” de la declaració, que considera que ha estat “ràpida i bona”, en la que ha contestat a totes les preguntes de la fiscalia. No ha volgut contestar a les preguntes de l’acusació popular de Vox perquè considera que és “una anomalia”.

Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, també ha declarat al jutjat 13 que la responsabilitat dels anuncis no és responsabilitat del cap de continguts de l’emissora, que és el seu càrrec, sinó del director de Màrqueting i Publicitat. Gordillo ha declarat com a investigat per l’emissió a Catalunya Ràdio dels anuncis que convocaven el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

El seu advocat, Carles Monguilod, ha explicat que Gordillo ha contestat a totes les preguntes menys a les de l’acusació popular de Vox, que “no ha tingut interès a fer cap pregunta”. Ha avançat que la setmana vinent presentarà un escrit demanant l’arxivament de la causa perquè la situació actual “perjudica l’honorabilitat” del seu client.

En la seva declaració Gordillo també ha fet referència a una decisió de la presidència de la Generalitat on es concreten les funcions dels càrrecs de Catalunya Ràdio per tal d’evidenciar quines són les seves competències i les del director de Màrqueting i Publicitat.

Monguilod ha afegit que la persona responsable dels anuncis a Catalunya Ràdio l’1 d’octubre no ha estat requerida pel Tribunal Constitucional (TC) ni ha estat citada a declarar. Per aquest motiu considera que la responsabilitat per desobediència en aquest cas quedarà “diluïda”.

També ha declarat la directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà “en relació amb determinades denúncies de particulars sobre l’ús indegut de les seves dades personals”, que s’ha defensat argumentant de quina manera havien procedit en cada moment. “No tenim res a amagar, estem absolutament convençuts que no hi va haver desobediència”, ha explicat Barbarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona