Política

Batet crida a fugir de la “confrontació” i a fer política “en majúscules” per a tots

L’actual ministra de Política Territorial avisa del “dilema” el 28 d’abril entre “l’esperança” que suposa el PSOE i el “córner de l’extrema dreta”

Meritxell Batet ha estat proclamada com a candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generals

El consell nacional del PSC ha proclamat aquest dissabte els seus caps de llista a les eleccions generals del 28 d’abril a les quatre circumscripcions catalanes: Meritxell Batet per Barcelona, Joan Ruiz per Tarragona, Montse Mínguez per Lleida i Marc Laumà per Girona. Durant l’acte, els socialistes s’han conjurat per vèncer les eleccions i s’han erigit com l’única alternativa a un govern de dretes a Espanya.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit que aquests comicis són “una cruïlla” on es planteja la continuïtat d’un govern “progressista i dialogant”, o l’accés al govern de “tres dretes que pensen en fer-nos retrocedir dècades”.

Al seu torn, la ministra Meritxell Batet ha cridat a deixar enrere la política de “blocs” i de “confrontació” i a fer política “en majúscules” per a tots els catalans, i a fugir del “blanc i negre” que representa la dreta per avançar cap a la “modernitat”.

En aquesta línia, la cap de llista del PSC per Barcelona el 28 d’abril, Meritxell Batet, ha afirmat que els catalans mereixen “un motiu per a l’esperança” i ha dit prou a “l’apel·lació als greuges”, a “les trinxeres” i a la política que “fractura” la societat. Segons Batet, Catalunya porta massa temps amb “llums curtes” i amb governs “sense projecte” i s’ha emplaçat a revertir-ho per resoldre “es problemes, anhels i somnis” dels ciutadans.

Així, ha exclamat que “les banderes no paguen factures”, ni resolen les necessitats en dependència, la precarietat laboral o la fuga de talent jove, entre d’altres. Per això, la ministra ha s’ha compromès a fer “política en majúscules”, al servei de tots els catalans i espanyols, i a posar-se “al servei de l’interès general”.

Meritxell Batet ha dit que el 28-A és una cruïlla on es decidirà si es vol anar endavant, seguint la trajectòria del govern socialista cap a “la modernitat”, o enrere, cap a un model que veu representat en la dreta. Segons la ministra, els partits de dretes ho són “més que mai”. “Estan al córner, tots a l’extrema dreta”, ha reblat.

La candidata ha insistit que cal deixar enrere el passat “fosc” i “l’Espanya de la crispació” i donar continuïtat al projecte de Sánchez. La cap de llista del PSC a les generals ha avançat que el seu partit “surt a guanyar per la convivència, la justícia social, la llibertat i perquè Pedro Sánchez sigui president”.

Ábalos carrega contra PP i Cs

Per la seva part, el secretari d’organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Abalos, ha constatat que els partits de dreta ja es mostren “sense complexos” i se’ls veu “molt a gust” amb l’extrema dreta. Per això, ha afirmat que els socialistes estan “gairebé sols” davant aquests partits, que només podrien governar, ha dit, amb una aliança a tres bandes.

Tot i això, Ábalos ha pronosticat que al líder del PP, Pablo Casado, “no li anirà bé” i es “carregarà” el seu partit, mentre que ha opinat que Ciutadans són “’inútils” perquè només fan de “crossa” del PP i de segones files. “Votis el que votis a la dreta, és el mateix, i davant d’aquest trio només hi ha una força capaç de posar-s’hi, els socialistes”, ha sentenciat.

El ministre de Foment també ha llançat un dard a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, després que hagi anunciat el seu salt al Congrés. “És curiós el que els dura el compromís a aquells que volien ser el dic de contenció de l’independentisme aquí. A la primera de canvi abandonen tot allò que van prometre”, ha etzibat.

José Luis Ábalos ha insistit que la dreta no té projecte i només llença “caos i amenaça”, i va en contra “de les llibertats dels pobles i individuals, com les de les dones”. Davant d’això, ha dit, els socialistes no han d’invocar cap por perquè el seu relat ja és prou potent. A més, el ministre ha garantit que governaran fins a l’últim dia i ha retret al PP que els assenyali per continuar aprovant mesures en Consell de Ministres.

De la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha dit que el repte del 28 d’abril és treballar per una Espanya “on hi capiguem tots”. Així, ha dit que els comicis són també una “cruïlla” on es planteja donar continuïtat a un govern “progressista i dialogant”, o l’accés a un govern de “tres dretes que pensen en fer-nos retrocedir dècades” i amb un “plantejament polític reaccionari i que genera crispació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona