Política

Jordi Garcia

Cap de llista de la coalició Udem - Plataforma Cívica

“Seguretat i serveis són les nostres prioritats”

Udem i Plataforma opten per una candidatura única

El cap de llista, Jordi Garcia, s’estrena en política

Nascut el 1957 a Badalona i instal·lat a Empuriabrava des del 1995, és la primera vegada que Jordi Garcia serà en una llista electoral. És prejubilat i professionalment prové d’empreses de la construcció i serveis.

Les dues candidatures locals, Unitat i Defensa d’Empuriabrava (Udem, un regidor actualment) i Plataforma Cívica de Castelló d’Empúries (dos regidors), aniran en coalició en les properes municipals. La llista l’encapçalarà un nouvingut en política, Jordi Garcia.

És membre de la Udem o de Plataforma Cívica?
Les dues coses: m’he adherit a les dues formacions.
Què l’ha impulsat a involucrar-se per primer cop en una llista?
Fa anys que he estat involucrat en l’aspecte veïnal d’Empuriabrava, l’associació d’empresaris, l’associació de propietaris d’Empuriabrava... Històricament, hi va haver un moviment veïnal que, després, amb la problemàtica dels canals, de la llei de costes, va desembocar en la creació dels partits Udem i Plataforma Cívica. Professionalment, he treballat en companyies del sector de la construcció, vaig treballar al COB a Barcelona, he estat en proveïdores de serveis, en gerència de societats municipals... Tinc experiència en aquest camp i, quan em van demanar per unanimitat encapçalar la coalició, vaig acceptar per ajudar a millorar la situació.
El nucli d’aquesta candidatura és la defensa d’Empuriabrava?
No. Defensem Empuriabrava i Castelló. És evident que ha de ser així; de fet, jo soc d’Empuriabrava i la meva parella és de Castelló. És indiscutible que hem de treballar junts i aprofitar les sinergies de cada lloc.
Però considereu que Empuriabrava presenta un greuge comparatiu?
Els greuges hi són a la marina quant a serveis i equipaments, però també hi ha mancances a Castelló.
Quins són els eixos principals?
És una llista per millorar el municipi: marina i nucli històric. En clau sobiranista, cadascú té la seva ideologia. Reclamem més transparència i informació per part de l’Ajuntament. Les prioritats són el problema de la inseguretat i dels ocupes, i els serveis deficients a Empuriabrava i Castelló. Tenim propostes per solucionar-ho i un equip de treball per posar-ho en pràctica: gent preparada, amb experiència de govern i coneixement del funcionament de les institucions.
Projectes en concret?
Pel que fa a equipaments, proposem reconvertir les instal·lacions de l’antic restaurant El Cau; hi ha una piscina, pistes de tennis i un espai de restauració que es pot adaptar com a sala de formació. És a Castelló, a prop de la residència Toribi Duran. Tot i que som una destinació turística, no tenim ni gimnàs ni piscina municipal; plantegem tenir les dues coses fent un equipament esportiu d’ús públic, municipal o a través d’una concessió; tot es pot estudiar, sempre que sigui assumible.
Més iniciatives?
Una prioritat és afrontar la inseguretat i l’ocupació d’habitatges. D’una banda, cal reforçar la policial local; hi havia tres places que no s’han convocat, i el procediment amb què es contracta ara creiem que no és el correcte. Hi ha gent a punt de jubilar-se; altra gent, de baixa, sense prou recursos. Figueres. D’altra banda, ens cal fer un seguiment dels pisos ocupats: de qui són, qui els ocupa... I treballar estretament amb el deganat dels jutjats de Figueres i l’Audiència de Girona. Estem parlant de 78 habitatges ocupats a Empuriabrava. En un moment en què tothom està preocupat pel terrorisme, aquí no hi ha cap control.
Què us diferencia de l’altra candidatura local que s’estrena?
Segurament hi ha coses en què, en teoria, podríem coincidir, però la manera de treballar és completament diferent. Els que venim del moviment veïnal fa 25 anys que dediquem temps i esforços a millorar el municipi, que reclamem més transparència als que governen, i sempre ho hem fet sense cobrar. El que tenim clar és que nosaltres volem treballar en benefici del municipi i no en benefici nostre. La nostra manera de treballar es basa en l’honestedat i, com a cap de llista, no permetré que s’hi barregin interessos particulars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona