Política

Iceta insta la Generalitat i els ajuntaments a retirar els llaços grocs

El primer secretari del PSC defensa que es pengin símbols als edificis públics de forma puntual però creu que no es poden mantenir de manera permanent

El líder socialista respecta que el govern recorri la decisió de la JEC però confia que Torra no incorri en un delicte de desobediència

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat aquest dimecres a la Generalitat i als ajuntaments d’arreu de Catalunya que acatin la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada dels llaços grocs i estelades a les façanes dels edificis públics.

El líder socialista ha instat totes les administracions a començar a retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis públics tal com ha ordenat la Junta Electoral Central (JEC). Iceta ha recordat que “els ajuntaments també són administracions” i, per tant, s’han d’incloure en la decisió de la JEC.

Segons ell, la decisió “és lògica” perquè cal que tots els edificis de titularitat pública mantinguin “la neutralitat” per tal de poder “representar a tots els ciutadans”, siguin i independentistes o no.

En aquest sentit, Iceta ha defensat que els ajuntaments pengin “de forma puntual” algun símbol “per commemorar una efemèride”. El líder socialista ha posat l’exemple del “dia de l’orgull gai, amb la bandera al balcó, o pel 8-M es pengi un llaç lila”.

En canvi, creu que tenir aquests símbols penjats “de forma permanent” no pot ser possible, perquè només es poden mostrar les banderes “oficials”.

Això no obstant, ha afirmat que respecta l’alternativa que planteja el govern de presentar un recurs a la decisió de la JEC. Iceta ha recordat que el sistema permet aquests mecanismes per defensar el posicionament. “En un estat de dret, el combat es produeix dins de la llei”, ha defensat. “Per això si una resolució pot ser discutida, es presenta un contenciós administratiu”, ha reblat.

De fet, Iceta no es vol “ni imaginar” que el president de la Generalitat, Quim Torra, no compleixi la decisió de la JEC. Per això, confia que el president no ocorri en un cas de desobediència per no fer treure els llaços i estelades dels edificis de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia