Política

Borràs defensa mantenir els llaços grocs per “dignitat”

La consellera de Cultura qualifica de “surrealista” que aquests símbols es considerin partidistes

“A vegades la desobediència civil és necessària”, apunta

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha defensat la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, de mantenir els llaços grocs en edificis de la Generalitat malgrat l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC). “No som els de les denuncies i les amenaces, però sí som els de mantenir la dignitat. A vegades la desobediència civil és necessària per fer veure fins a quin punt estem parlant d’absurds”, ha defensat la número 2 de JxCat al 28-A en una entrevista a Catalunya Ràdio. En aquest sentit, ha qualificat de “surrealista” que es considerin “partidistes” els llaços grocs i s’ha preguntat: “Ens prohibiran els colors? el groc? I si posem papallones o flors grogues què passarà?”.

Borràs ha contraposat l’actitud dels que van a la contra i s’instal·len en la “crispació permanent” i els que intenten “construir i ser tolerants”. En aquest context, ha posat d’exemple que els ciutadans han reaccionat amb “respecte i tolerància” quan han vist una persona anar a votar a l’1-O o participar a les manifestacions amb una bandera espanyola. “Hem de pensar que si construïm una societat on capiguem tots, que algú expressi la seva ideologia no ens violenta a la resta perquè som tolerants”, ha argumentat.

Així mateix, ha subratllat que la decisió de portar un element groc és un manera de recordar que hi ha persones a la presó i a l’exili, i una manera de dir que es continua amb la vida però que no és una situació normal.

Preguntada per si els Mossos o la Guàrdia Urbana hauran d’acabar retirant els llaços grocs de les façanes, la consellera de Cultura ha respost que “això és el que estipula la llei”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia