Política

Mascarell se suma a la candidatura de Forn a les eleccions municipals de Barcelona

El delegat del Govern a Madrid encara no ha revelat quina posició ocuparà a la llista

El delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, concorrerà a les eleccions municipals de Barcelona del 26 de maig en la candidatura de JxCat, encapçalada per Joaquim Forn. Mascarell, que s’havia postulat com a candidat a l’alcaldia, ho ha anunciat aquest dijous, després que hagi trobat “prou sintonia” amb la candidatura encapçalada per Forn. El delegat del Govern a Madrid ha dit que ha parlat diverses vegades amb Forn, la darrera el passat divendres, quan el va visitar a la presó, i posteriorment amb la número dos de la candidatura, Elsa Artadi. La posició que ocuparà a la llista, però, encara no està confirmada.

En una trobada amb periodistes, l’encara delegat del Govern a Madrid, que ha dit que segurament deixarà el càrrec a finals de mes, ha dit que la confluència amb JxCat s’oficialitzarà la setmana que ve i que anirà a la llista com a independent.

Mascarell ha defensat que en la confluència amb JxCat han creat un “projecte de ciutat sòlid”. Ha apuntat que una ciutat com Barcelona necessita un “gran projecte de ciutat”, però també un “estat que li faci costat”.

Aquesta és la diferència que ha constatat que existeix entre Barcelona i Madrid, que ha dit que en l’actualitat “tira més” que la capital catalana. “Barcelona necessita un projecte propi potent per compensar el poc estat que té al costat”, ha subratllat.

Mascarell ha assegurat que Barcelona s’està “empetitint” i que necessita “recuperar l’ambició” i la “capacitat de lideratge”. En aquest sentit, ha apuntat que la ciutat necessita que a l’Ajuntament hi hagi una majoria per poder “funcionar”. “No pot ser que la ciutat faci 10 anys que discuteix sobre el tramvia”, ha indicat.

El delegat del Govern a Madrid s’ha mostrat confiat que podran “guanyar còmodament” les eleccions municipals. Segons ha explicat, defensaran quatre pilars bàsics per a Barcelona: la democràcia, la justícia social, la prosperitat i el benestar. En aquesta línia, ha assenyalat l’accés a l’habitatge, la seguretat, la mobilitat i la qualitat del treball com els principals reptes de la ciutat.

A més, Mascarell ha destacat que vol fer de Barcelona un “referent de la democràcia” i potenciar la recerca i la innovació per acabar amb els salaris baixos. “Intentarem demostrar que Barcelona pot ser una altra cosa”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona