Política

Pirates ratifica l’acord amb Poble Lliure i Som Alternativa per al 28-A

Les tres formacions ultimen els tràmits per formalitzaran divendres la candidatura a les eleccions espanyoles, que podria anomenar-se Front Republicà

El coordinador de Pirates de Catalunya, Enric Pineda, explica que la intenció és anar a Madrid “a bloquejar l’activitat parlamentària”

Les bases de Pirates de Catalunya han ratificat aquest dijous l’acord per concórrer a les eleccions legislatives del proper 28 d’abril en una coalició amb Poble Lliure –una de les organitzacions integrades a la CUP– i Som Alternativa, la formació impulsada per Albano-Dante Fachín.

El 83% dels militants ha donat llum verd en una votació en línia a presentar-se als comicis amb aquestes dues formacions. En una reunió aquest dijous al vespre les tres formacions ultimen els tràmits per presentar la documentació de la candidatura divendres, dia en què acaba el termini de presentació de coalicions. Un dels noms que està sobre la taula per donar nom a la coalició és Front Republicà.

El coordinador general de Pirates de Catalunya, Enric Pineda, ha explicat que la intenció és anar al Congrés a “bloquejar l’activitat parlamentària” mentre no hi hagi un “reconeixement explícit del mandat de l’1-O o una proposta seriosa de referèndum d’autodeterminació”.

Pineda ha explicat que estan disposats a “sumar” amb altres formacions i ha explicat que un cop es presenti la coalició començaran a compartir els acords de programa i es confeccionaran les llistes.

Pirates de Catalunya tenia la intenció de concórrer a les eleccions espanyoles en solitari, però finalment la militància ha decidit mitjançant una votació d’urgència sumar-se a Poble Lliure i Som Alternativa per configurar una candidatura “més potent”. Les primàries que aquest partit havia celebrat serviran per establir l’ordre dels candidats de la formació a les llistes definitives de la coalició.

Pirates també ha refermat el compromís en l’àmbit del Parlament amb la CUP Crida Constituent i el grup d’acció parlamentària dels anticapitalistes. Pel que fa a les europees, mantenen el compromís de presentar candidatura amb la resta de partits pirates europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia