Política

MIREIA CALDÉS

PORTAVEU DE POBLE LLIURE

“Volem blindar l’auge de l’extrema dreta”

Poble Lliure està treballant en una candidatura rupturista per concórrer a les eleccions espanyoles del 28 d’abril. Així ho explica la portaveu de l’organització, Mireia Caldés. El partit es presentarà en coalició amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya. Volen concentrar el vot “nítidament d’esquerres” i avançar en la construcció de la República catalana.

La CUP va decidir no concórrer als comicis generals. Per quin motiu Poble Lliure, que és un dels col·lectius que forma part de la CUP, ha optat per presentar-s’hi?
Prioritàriament, apostàvem perquè fos la Candidatura d’Unitat Popular la que hi concorregués. Hauríem donat, evidentment, suport a la CUP, que és el nostre referent de masses en l’àmbit institucional. El dia 10, la seva militància, i no pas Poble Lliure, és la que decideix no presentar-se a les eleccions generals per centrar-nos en les municipals. Aleshores, des de Poble Lliure vam convocar un consell nacional extraordinari d’urgència i vam valorar que ens sentim responsables d’ocupar aquest espai polític. Alguns ens acusen d’oportunisme. Creiem que cal una candidatura d’esquerres i rupturista al Congrés, on qualsevol pacte amb forces sobiranistes es basi en el dret a l’autodeterminació, la llibertat dels presos polítics catalans, el retorn dels exiliats i els drets socials.
No acaten la decisió que la CUP va prendre diumenge?
Per mi, aquest és un error de lectura. A la CUP no li pertoca decidir què fan o no les organitzacions que li donen suport. En el seu consell polític, tampoc es va dir què ha de fer la militància. No se’ls prohibeix presentar-se a cap llista, votar, ni es donen indicacions sobre l’abstenció. L’únic que la CUP va decidir és no presentar-se a les espanyoles com a CUP. És important deixar-ho clar.
Front Republicà serà el nom de la candidatura?
Encara no està decidit. Per nosaltres ara mateix és un lema, més que un nom, tot i que respon al sentit de la coalició. Un altre eix és fer un blindatge contra l’auge de l’extrema dreta. Ens cal unitat d’acció, seguir avançant cap a la ruptura amb aquest Estat opressor i autoritari.
I com queda la vinculació amb la CUP?
Des de Poble Lliure hi mantenim relacions fluides i diàries. Continuem apostant pel debat polític amb la CUP. És amb la que volem seguir bastint aquesta unitat popular. No veiem un escenari d’escissió en cap cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El Tribunal de l'ONU exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària a la Franja

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona