Política

La defensa de Puigdemont amplia a l’estat espanyol la demanda contra Llarena i demana l’opinió del tribunal de la UE

Els advocats volen que el jutge belga pregunti a Luxemburg sobre la immunitat d’Espanya en el cas

La defensa de Carles Puigdemont ha ampliat a l’estat espanyol la demanda contra Pablo Llarena a Bèlgica. Així ho ha explicat en declaracions als mitjans des de Waterloo el mateix Puigdemont, després que dimecres els advocats formalitzessin la demanda civil anunciada als tribunals belgues.

“Arran del paper actiu del regne d’Espanya en aquesta demanda, que havia de ser particular, hem cregut convenient que ja és un afer europeu i calia ampliar-la”, ha dit l’expresident, indicant que “s’estan posant en joc drets fonamentals”.

“Se’ns ha obert un horitzó que abans no estava previst”, han indicat fonts de la defensa, que asseguren que gràcies al fet que Espanya es va personar en el cas ara poden ampliar l’objecte de la demanda civil.

El text presentat no només s’hi inclou Llarena sinó també l’Estat. A més, també s’estén l’objecte de la demanda a les actuacions de Llarena com a jutge, i no només pels seus comentaris a títol personal fora de la seva activitat.

Per altra banda, la defensa de Puigdemont i la resta d’exconsellers també aprofita la demanda per sol·licitar al jutge belga que presenti una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la UE, amb seu a Luxemburg.

Concretament, la demanda recull la petició perquè el jutge belga sol·liciti al tribunal de la UE si la immunitat de l’Estat, “invocada per rebutjar al tribunal [belga] el seu poder de jurisdicció en el marc d’una acció de responsabilitat civil contra un estat membre és compatible amb els principis fonamentals del dret de la UE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia