Política

Castellón és el cap de llista de Guanyem Figueres

Havia quedat segon a les primàries però Paula Franquesa, la primera, ha renunciat a encapçalar la llista

La completen Casadevall, Turró i Garcia

José (Joselín) Castellón encapçalarà la llista de Guanyem Figueres a les eleccions municipals del 26 de maig. L’actual president de l’associació de veïns del barri de Sant Joan, segon a les primàries obertes, ha acceptat encapçalar finalment la llista després de la renúncia de Paula Franquesa, que havia guanyat però que finalment ocuparà la segona posició. La votació es va tancar divendres de la setmana passada i, al llarg de la setmana, s’han anat redefinint les posicions en funció de la decisió de Franquesa i també de la voluntat de Nora Belher, que havia quedat vuitena però li corresponia entrar (pel principi de paritat de gènere que preveu el reglament del procés de primàries de Guanyem), de no estar entre les cinc primeres posicions.

Castellón és president de l’associació de veïns del barri de Sant Joan i treballa de mediador cívic comunitari. És un referent pel seu compromís contra l’estigmatització del barri i de la cultura gitana, en la lluita contra el racisme i en una aposta clara per la convivència intercultural.

El segon lloc serà per a Paula Franquesa, activista feminista i col·laboradora de L’Eina, espai jove de la Intersindical CSC a les comarques gironines. Va participar en el moviment 15-M a Figueres i en la creació de l’Assemblea de Joves de l’Alt Empordà, que al cap d’un temps va esdevenir Arran Alt Empordà. El tercer lloc és per a Oriol Casadevall, militant de la CUP i director de l’escola de música de Castelló. El psicòleg Oriol Turró, actual regidor de la CUP, ocuparà el quart lloc i el cinquè lloc és per a l’activista social i exintegrant de la candidatura d’EUiA Loli Garcia.

LA XIFRA

182
inscrits,
d’un total de 252, van exercir el seu dret a vot, cosa que suposa un 72% dels inscrits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia