Política

L’atac a ‘La Manada’ d’Olot pot anar al jutjat

El Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa estudia denunciar els fets

La polèmica recreació del quadre de Ramon Casas ‘La càrrega’, de Quim Domene, s’ha reparat

El Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa està estudiant presentar una denúncia per l’agressió a la versió que Quim Domene va fer del quadre La càrrega en el marc d’una iniciativa artística d’aquest col·lectiu per denunciar la situació dels presos polítics sobiranistes. Sota el títol de La Manada, s’hi veuen els líders del PP, el PSOE, Ciutadans i Vox i el rei amb l’escultura de Josep Llimona i un nu femení que simbolitza Catalunya als seus peus. L’obra té com a objectiu, segons el mateix autor, vincular la situació de Catalunya amb el 8-M. Aquest mural forma part del cicle Recàrregues, que es du a terme amb una periodicitat mensual i des de fa més d’un any a la façana de can Joanetes, seu de l’Ajuntament.

Els responsables del Col·lectiu d’Artistes de la Garrotxa han decidit en assemblea reparar la creació de Quim Domene, tot i que ho han fet només amb cinta adhesiva transparent. És la forma que han triat per manifestar la seva denúncia a l’atac a la llibertat d’expressió que comporta l’agressió. També valoraven deixar-lo esparracat per fer més evident l’agressió.

La policia va enxampar l’autor dels fets just en el moment en què estripava el quadre gràcies a la càmera de seguretat que hi ha a la placeta de can Joanetes i li va obrir un expedient que pot tancar-se amb una multa de fins a 3.000 euros, tal com preveu l’ordenança municipal d’ordre públic. Fonts de l’Ajuntament han informat que aquest expedient està seguint el seu curs i que aviat serà resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia