Política

Front Republicà investirà a canvi de referèndum

La candidatura avisa que vol la fi de la repressió i que no cedirà a cap xantatge

Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates van fer públic ahir el manifest que servirà de base del programa electoral amb què es presentaran a les eleccions del 28-A. Els portaveus de cadascuna de les formacions impulsores de la nova candidatura, Front Republicà, van mostrar ahir les primeres cartes amb què la formació republicana arribarà a Madrid. “Ni Casado ni Sánchez, autodeterminació i fi de la repressió”, indicava l’exdiputat i impulsor de Som Alternativa, Albano Dante Fachin, per resumir on aniran a parar els vots que aconsegueixi la formació el 28-A. Front Republicà vol presentar batalla al Congrés i l’exdiputat assenyalava que no cediran a cap xantatge de la por per l’arribada de l’extrema dreta i que, en tot cas, ha de ser el PSOE i Pedro Sánchez els que decideixin si volen governar al costat de Vox o bé de forces radicalment democràtiques.

El manifest presentat es basa en tres compromisos davant la ciutadania: fi del règim del 78, defensa dels valors republicans que van quedar expressats per la ciutadania els dies 1 i 3 d’octubre del 2017 i polítiques socials. Front Republicà presentarà els noms dels integrants de la llista abans del 25 de març.

El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, va defensar ahir la presència de la formació malgrat que la CUP va decidir no ser-hi, però va assegurar que en cap moment s’ha plantejat l’escissió o la marxa del grup d’una candidatura que la formació va apuntalar des dels seus inicis.

Venturós torna a ser candidata a Berga

L’alcaldessa inhabilitada Montse Venturós vol tornar a dirigir l’Ajuntament de Berga. Així ho va anunciar ahir la mateixa Venturós, que encapçalarà novament la llista de la CUP en les pròximes eleccions municipals. La seva inhabilitació acabarà l’1 d’abril, de manera que no li impedirà fer campanya. La candidata assegura que la situació que viu Catalunya, amb els líders independentistes empresonats, ha estat una de les raons principals que l’han empès a voler repetir. Venturós va reconèixer que els últims sis mesos, en què no ha pogut estar al capdavant de l’Ajuntament per ordre judicial no han estat fàcils, però que en surt “reforçada” per “tirar endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia