Política

Arxivada la causa contra la regidora de la CUP Maria Rovira per injúries als Mossos i la Guàrdia Urbana

Sindicats policials la van denunciar per acusar els Mossos de fer una “execució extrajudicial” dels autors dels atemptats del 17-A

L’Audiència entén que les seves expressions s’inscriuen en la llibertat d’expressió

L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la causa contra la regidora de la CUP Maria Rovira per injúries als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. El cas ja havia estat arxivat pel Jutjat d’Instrucció, en un procediment que va ser recorregut.

Rovira va dir en un ple extraordinari del consistori per reconèixer la tasca dels cossos durant l’atemptat terrorista del 17 d’agost que la Guàrdia Urbana era el “braç executor del racisme institucional als carrers”. A més, va acusar els Mossos de fer una “execució extrajudicial” dels autors dels atacs.

Tres sindicats policials la van denunciar al jutjat i van recórrer, després, l’arxivament d’aquesta primera instància.

L’Audiència Provincial ha considerat finalment que aquelles expressions s’inscriuen dins l’àmbit de la llibertat d’expressió.

La CUP-Capgirem Barcelona ha celebrat el sobreseïment del procediment i ha subratllat que l’exercici de la llibertat d’expressió “no pot ser perseguit penalment”. Al mateix temps, la formació ha condemnat l’ús “instrumental” del sistema penal que, al seu parer, han fet els sindicats policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia