Política

JOAN SOLÉS I PARÍS

Candidat del PP a Palamós

“Ens cal reforçar la imatge de Palamós”

“Volem treballar per dotar la policia local d’una nova seu”

“Si un tema és positiu per al poble, cal donar-hi suport”

Nascut a Palamós el 1971, Joan Solés és empresari vinculat al sector de la distribució del vi. El 2000 va entrar en política amb la desapareguda UDC i des del 2014 milita al PP

Joan Solés, el candidat del Partit Popular (PP) a Palamós, té el repte que el seu partit continuï mantenint la representació al consistori. El PP sempre hi ha estat present però Solés vol dotar de més estructura el partit, després que aquest mandat la regidora popular, Vanessa Mányik, abandonés el PP i donés suport al govern com a regidora no adscrita. Solés explica que té com a objectiu treballar per al poble.

Vostè prové de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i ara milita al Partit Popular, però ja amb un paper actiu, com a cap de llista. Què és el que l’ha portat a fer el pas i presentar-se per liderar la formació a Palamós?
La política sempre m’ha agradat. A més, penso que és una activitat que sempre havia volgut fer. Poder treballar per al teu poble, penso, és tot un luxe. I per això, i des de l’Ajuntament, vull treballar directament perquè el meu poble sigui potent, un referent a la Costa Brava. El que és important és que sabem com ho hem de fer i com ho hem de gestionar. A partir d’aquí el que s’ha de fer és treballar i afrontar aquest repte, que és el que ens hem posat com a objectiu. Ve a ser com fer un esport, ser un esportista. Un es fixa un objectiu, que seria la línia d’arribada, i fins que no hi arriba s’ha de ser constant.
Quin són els principals eixos sobre els quals se centrarà el seu programa electoral?
Hi ha molts temes, però un que em penso que interessa a molta gent és el de la seguretat ciutadana. Palamós és una població, i això és rellevant, on des del 2008 no hi ha hagut cap nova incorporació a la plantilla de la policia local. Pensem que aquest és un tema que cal gestionar de manera preferent. És molt important en aquest punt aconseguir fer una nova seu de la policia local, perquè pensem que els locals que ocupen són clarament insuficients. Una seu que es podria mirar de fer de manera conjunta amb els Mossos d’Esquadra. Un lloc podria ser als espais de la prolongació del carrer Enric Vincke. I no oblidem la neteja...
Aquest és un tema recurrent a Palamós en moltes campanyes electorals.
El que és inacceptable és tenir zones on els contenidors no estan cuidats, com ara al passeig. Palamós viu del turisme i ha de tenir una imatge. Cal que tot estigui en condicions per a tots els ciutadans, siguin de fora o no, evidentment. Si volem fer marca de Palamós no podem fallar en aquestes coses. Cal que tot estigui en perfecte estat.
Per al Partit Popular la promoció del municipi és un punt clau?
Per descomptat. Qui diu que no es pot fer una brigada especial de parcs i jardins per cuidar la imatge? Tot això és un tema que reverteix en tothom. Quan diem imatge també volem dir cuidar els diferents barris, no només el passeig; si tot està ben cuidat tot reverteix en positiu a la població.
Considera que la imatge no s’ha cuidat prou, a Palamós?
La imatge és fonamental i cal treballar-la. Hi ha pobles de la Costa Brava que han sabut cuidar molt i molt bé la seva imatge corporativa. Aquesta ha de ser potent. La gent porta gent.
Aquestes seran unes eleccions amb moltes llistes. Estan oberts a la possibilitat de pactes?
El que volem és que el poble funcioni per a tothom, des de la imatge, com ja he dit, fins a facilitar beques per als estudiants del nostre municipi. El que volem és facilitar tot això. I si s’ha de donar suport a temes que són positius doncs cal fer-ho.
Hi ha cert enrenou entre les seves files perquè la candidata popular per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha dit que no parlar català dona més sentit a la seva candidatura. Què en pensa?
Miri, només puc dir que el català és molt important. A més, i això és un fet, com més idiomes domina una persona molt millor. Un tema que nosaltres volem activar és el de les beques escolars. Si un alumne vol estudiar un idioma ha de poder fer-ho i se li han de facilitar els recursos necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona