Política

Casado insta Sánchez a prendre “el comandament dels Mossos” si Torra no retira els llaços grocs

El líder del PP avisa que el govern espanyol no pot jugar al gat i a la rata quan es tracta de complir la llei

Álvarez de Toledo reclama “ampliar la base constitucional” el 28-A i denunciar la “xenofòbia independentista”

El president del PP, Pablo Casado, ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a prendre el comandament dels Mossos d’Esquadra per retirar els llaços grocs si el govern no ho fa, tal com li ha requerit la Junta Electoral Central (JEC).

En l’acte de presentació de la candidata popular al 28-A per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, Casado ha avisat que “no podem veure com es passen la pilota o fan el joc del gat i la rata quan el que han de fer és complir la llei”. Segons ell, si Torra no ho fa, “el president del govern espanyol l’ha de fer complir”. “Si Torra no compleix i no retira els llaços grocs, l’executiu espanyol ha de fer-ho d’immediat”, ha reblat.

En aquest sentit, ha suggerit a Sánchez que ho pot fer “a través del comandament dels Mossos d’Esquadra o les guàrdies urbanes”.

Casado també ha reclamat a Sánchez que actuï en “l’adoctrinament a les aules” mitjançant inspeccions, amb la llei d’estabilitat pressupostària, intervenint als mitjans de comunicació públics quan “emeten propaganda dirigida a la independència” o tancant les “ambaixades del Diplocat”.

També ha instat a aprovar la modificació de llei de símbols proposada pel PP per sancionar els funcionaris que llueixin “emblemes que insulten la democràcia”, com el llaç groc.

Casado ha assegurat que es va presentar a presidir el PP per “continuar la batalla política” i ha recordat els “herois quotidians” que “pateixen pintades, atacs a les seus, que han de sortir escortats d’un bar”. Segons ell, són gent que “donen la cara i la vida literalment per salvaguardar els drets i la Constitució”.

El líder popular ha assegurat que l’opció que presenten és “moderada però segura; tranquil·la però urgent” per a “restablir la legalitat” a Catalunya, un fet que considera que no està passant amb el govern socialista. Així, ha insistit que no es pot “demonitzar” l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

A poques setmanes per a l’inici de la campanya electoral, Casado ha ofert dues opcions a l’electorat: un govern socialista, “perquè mani Torra i els independentistes”, o un del PP per a “tornar a la legalitat”.

En aquesta línia, ha afirmat que ja hi ha “un referèndum convocat”: el 28 d’abril.

D’altra banda, ha assegurat que el PP “no va contra ningú” i que si és investit president, també ho serà “per aquells que viuen a Catalunya”, fins i tot “dels independentistes” encara que els “insultin”. Per Casado, la diferència entre els independentistes i el PP és que a la seva formació no són –segons ell– “sectaris ni supermacistes”.

“Xenofòbia” independentista

La flamant cap de llista del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha reivindicat la Constitució i ha demanat que no se la rebutgi pel simple fet que “el nacionalisme pretengui destruir-la”. En aquest sentit, ha assegurat que la Carta Magna és “la tercera via” que permet la convivència entre els espanyols.

La candidata popular vol que les eleccions espanyoles serveixin per “ampliar la base constitucional” i per assenyalar i denunciar el que considera “xenofòbia independentista”. Ha insistit que l’objectiu del PP és “ampliar espais” i ha rebutjat que l’únic camí sigui “robar vots entre Cs o Vox”.

Álvarez de Toledo també ha carregat amb duresa contra l’independentisme català, al qual ha acusat de “voler fer un cop d’Estat i que sigui políticament correcte”. Segons ella, els independentistes “no volen viure amb altres espanyols per un sentiment molt fosc, que es diu xenofòbia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona