Política

La Secretaria de Mesures Penals ratifica el tercer grau per a Oriol Pujol

La mesura es farà efectiva previsiblement a partir del proper dijous

L’ex-secretari general de CDC serà traslladat a un centre de règim obert, on haurà d’anar a dormir cada dia excepte els caps de setmana

L’ex-secretari general de CDC Oriol Pujol Ferrusola serà traslladat previsiblement el proper dijous a un centre de règim obert després d’obtenir el tercer grau penitenciari.

La Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima ha aprovat ja la classificació que la setmana passada va proposar per unanimitat la Junta de Tractament del Centre Brians 2, on Pujol va ingressar voluntàriament el 17 de gener després de ser condemnat per l’anomenat cas de les ITV.

Fonts de la mateixa secretaria han apuntat que el tercer grau serà efectiu a partir de la pròxima reunió de la Junta de Tractament del Centre Penitenciari, que se celebra ordinàriament cada dijous.

A partir d’aquest moment Pujol podrà ser traslladat a un centre en règim obert, on haurà de passar 8 hores al dia. És a dir, haurà d’anar a dormir a la presó cada dia, excepte els caps de setmana.

Les mateixes apunten que els equipaments on Pujol podria complir el tercer grau són el mòdul de règim obert de Brians 1 o els centres de trinitat i Wad Ras de Barcelona, ja que són les destinacions per als interns amb arrelament a la capital catalana.

Les mesures de seguretat en aquests centres oberts són més atenuades i hi ha un major contacte amb el medi comunitari perquè l’intern s’incorpori progressivament a la vida en llibertat.

La fiscalia pot presentar recurs contra la decisió de la Secretaria de Mesures Penitenciàries. En aquest cas, el jutge de Vigilància Penitenciària ha de resoldre a partir dels informes del centre penitenciari. Aquesta resolució té forma d’interlocutòria, que manté o revoca el tercer grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia