Política

Bargalló acusa la JEC i la Fiscalia d’“excedir-se” en les seves funcions per posar el focus en les escoles

El conseller d’Ensenyament denuncia que s’hagi posat en el punt de mira elements que no eren “partidistes” i que estaven en àmbits interns dels centres

Defensa la “estricta neutralitat política” del sistema educatiu

El conseller d’Ensenyament de la Generalitat, Josep Bargalló, ha denunciat aquest divendres a través de les xarxes socials que la Junta Electoral Central (JEC) i Fiscalia “s’excedeixen” en les seves funcions ordenant “posar en el punt de mira” en les escoles. Els Mossos han actuat avui a diverses escoles catalanes per fer retirar llaços grocs i altre simbologia que pogués ser considerada “partidista”, d’acord amb l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC).

Bargalló ha lamentat que el funcionament ordinari d’alguns centres educatius s’hagi vist “alterat” avui arran de la resolució de la Junta Electoral Centra, que considera que “atempta” contra la llibertat d’expressió. Segons ell, la JEC i la Fiscalia “s’excedeixen en les seves funcions ordenant de posar en el punt de mira fins i tot escoles que tenien elements que no són de simbologia partidista i estaven situats en àmbits interns del centre”. “Cal respectar els centres com a espais de convivència”, ha reclamat

En aquest sentit, ha defensat que el sistema educatiu de Catalunya exerceix les seves funcions amb “estricta neutralitat política” i, d’acord amb la Llei d’Educació, “s’exclou qualsevol mena de proselitisme o adoctrinament”.

El titular d’Ensenyament ha anunciat que si en algun cas l’actuació per fer efectiu el requeriment de la JEC s’ha fet “indegudament” i la direcció del centre en qüestió els ho comunica, s’adoptaran les “mesures pertinents”.

Bargalló manifesta el seu suport al conjunt de la comunitat educativa que ha patit els efectes de la resolució de la JEC .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia