Política

La CUP fa un avís a Poble Lliure, però no trenca la relació

L’adverteix que no incorpori candidats municipals ni càrrecs a la coalició de Front Republicà creada per al 28-A

El consell polític de la CUP va decidir ahir fer una advertència, però no trencar de moment amb el corrent Poble Lliure després que aquest decidís presentar-se a les eleccions espanyoles del 28-A com a Front Republicà després de tancar un acord amb Pirates de Catalunya i la plataforma Som Alternativa, de l’exdiputat Albano Dante Fachin. L’hereu de l’històric Moviment de Defensa de la Terra (MDT) va decidir prendre aquesta decisió després del consell polític de la CUP del 10 de març passat en què es va rebutjar concórrer als comicis espanyols en considerar que s’havia de centrar l’energia en les eleccions municipals. Això sí, en un comunicat, la CUP assegurava ahir que “no obrirà una confrontació amb opcions independentistes i d’esquerres que aposten per participar en aquestes eleccions”, però sí que avisa Front Republicà que “s’abstingui de fer passos irreversibles” i, per tant, que “no incorpori candidats municipals, càrrecs electes i càrrecs orgànics en les llistes”.

Els anticapitalistes van ratificar també la seva aposta pel municipalisme per “avançar cap a l’alliberament nacional i social” i consideren que cal “desplegar una estratègia des de la base” que permeti “recuperar la iniciativa política com a país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia