Política

Els ministres de May neguen un complot per destituir-la a canvi d’aprovar l’acord del ‘Brexit’

Fonts de Downing Street indiquen que, malgrat les possibles pressions, la mandatària britànica no té cap intenció de presentar la seva dimissió

El ministre d’Economia del govern britànic, Philip Hammond, ha negat aquest diumenge que hi hagi un complot dins de l’executiu per destituir la primera ministra, Theresa May, a canvi dels suports per aprovar l’acord del Brexit al parlament.

En declaracions a Sky News, Hammond ha dit que “canviar primers ministres no ajudaria” a resoldre el problema, com tampoc, des del seu punt de vista, “canviar el partit de govern”.

Les paraules del ministre arriben després que diversos mitjans britànics, entre ells la BBC o diaris com The Sunday Times, publiquessin aquest diumenge que diversos ministres i diputats conservadors volen fer fora May del 10 de Downing Street.

Segons aquests mitjans de comunicació, fins a 11 membres de la mandatària conservadora planegen rebel·lar-se contra la seva líder en la reunió setmanal d’aquest dilluns per forçar la seva sortida de l’executiu. I si s’hi negués, estarien disposats a dimitir de forma massiva o a “demanar el seu cap” públicament.

Els noms que han començat a circular com a favorits per substituir May són els del seu número dos, David Lidington, així com els dels ministres de Medi Ambient, Michael Gove, i el d’Afers Exteriors, Jeremy Hunt.

No obstant, el responsable d’Economia ha considerat aquest diumenge que entén que hi hagi diputats “molt frustrats” amb la situació d’impàs pel Brexit, però ha destacat que la setmana vinent tindran “l’oportunitat” de decidir si accepten o no les noves condicions de la Unió Europea per la sortida del club.

El ministre David Lidington, aliat de May i un dels noms que sonen a la premsa per substituir-la, també ha defensat la primera ministra, remarcant que fa “una feina fantàstica”. De fet, fonts de Downing Street han indicat que, malgrat les possibles pressions, la mandatària no tindria cap intenció de presentar la seva dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia