Política

Ribó creu que Torra podria haver evitat un “nou increment de tensió” amb la polèmica sobre els llaços grocs

El Síndic de Greuges assenyala “moments de confusió” en la resposta del president i la situa “lluny” de la “imaginació” d’altres institucions

Reivindica que els temes importants són la lluita contra la xenofòbia o el pacte contra la segregació escolar.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, creu que el president de la Generalitat, Quim Torra, podria haver evitat un “nou increment de tensió mediàtica i ciutadana” amb la polèmica sobre els llaços grocs. En una entrevista a ’Ser Catalunya’, Ribó assenyala “moments de confusió” en la resposta del president de la Generalitat, Quim Torra, a l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) i la situa “una mica lluny de la imaginació d’altres institucions”. Tot i així, el Síndic de Greuges ha volgut remarcar que la polèmica sobre els llaços i les pancartes és una qüestió “menor” i ha reivindicat que els temes importants són la lluita contra la xenofòbia o el pacte contra la segregació escolar.

Segons Ribó, el tema central no és si la pancarta hi ha de ser o no, sinó si es respecten els drets dels que estan “injustament” a la presó. A més, ha criticat que els polítics no es creuen que el tema de Catalunya s’ha d’abordar “amb política”.

Pel que fa a la comunicació amb Presidència sobre el pronunciament del Síndic, Ribó ha insistit que coneixien des del 15 de març el contingut de la resolució favorable a treure els llaços grocs, abans que el president de la Generalitat prometés seguir les recomanacions del Síndic. I ha considerat que els aclariments que va demanar Torra “en absolut” podien canviar la direcció de les conclusions.

Ribó també s’ha mostrat crític amb la JEC en considerar que la seqüència diària de la Junta “no ha estat molt transparent” i ha apuntat que la querella contra Torra “afegeix més llenya al foc”.

Preguntat per si el Síndic obrirà una investigació d’ofici sobre la retirada de llaços grocs dins d’escoles, Ribó ha respost que no té la informació sobre els fets per poder-ho investigar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia