Política

L’exdirector dels Mossos, tercer a la llista del PSC a Barcelona

Batlle havia estat regidor de Maragall des del 1983

L’economista Miquel Puig anirà de tres d’ERC

L’exdirector general dels Mossos que va dimitir en vigílies del referèndum de l’1-O, Albert Batlle, serà el número tres de la llista a l’Ajuntament de Barcelona del candidat socialista Jaume Collboni. Batlle, que ja va ser regidor barceloní durant vint anys, va entrar a l’Ajuntament amb l’alcalde Pasqual Maragall, el 1983, i hi va continuar amb Joan Clos.

Collboni el va presentar ahir com a número 3 per confiar-li la seguretat després de recordar que aquesta és una de les preocupacions de les enquestes junt amb el civisme, que els considera “un dels grans fracassos de Colau”. Per l’alcaldable socialista, aquesta és una “crisi” que té solució si l’Ajuntament “restableix la seva autoritat democràtica”. Collboni avança que el PSC vol incrementar de mil places la plantilla de la Guàrdia Urbana.

Batlle, per la seva banda, va reconèixer que “Barcelona és una ciutat segura” però que “la percepció i les enquestes mostren uns repunts d’inseguretat” que no es poden permetre” tenint en compte, segons ell, que la imatge de la ciutat es juga en el turisme com un dels seus motors. Batlle entén la seguretat com la “protecció dels sectors més dèbils que no se la poden pagar” i conclou que “s’han acabat aquells temps en què es deia que la seguretat és de dreta”. Per altra banda, l’economista Miquel Puig, exdirector de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sota la presidència de Jordi Pujol, serà el número tres de la llista barcelonina d’ERC, encapçalada per l’exsocialista i exconseller Ernest Maragall.

Colau vol lloguer baix per al comerç

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar ahir una inversió de trenta milions per consolidar un parc públic de baixos comercials a lloguers assequibles en els barris on l’increment dels preus del lloguer ha obligat a tancar molts negocis. Amb aquesta inversió, Barcelona en Comú pretén adquirir i rehabilitar cap a 150 locals a peu pla per destinar-los a comerços amb lloguers assequibles en la principal de les mesures del pla Barris Dinàmics. En vista a la desocupació del 23% dels baixos comercials –una xifra que arriba al 30% en alguns districtes–, la candidatura de Colau vol obrir una oficina tècnica per implementar la mesura i detectar la desertització comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona