Política

Sindicats contra l’acció policial pels llaços

USTEC, UGT, CCOO i CSC critiquen els escorcolls arbitraris a les escoles públiques

El sindicat majoritari a l’ensenyament públic de Catalunya, USTEC, però també UGT, CCOO i la Intersindical-CSC han censurat els escorcolls indiscriminats que van fer agents dels Mossos d’Esquadra a les escoles a la recerca de llaços grocs o pancartes en què es demanava la llibertat pels presos polítics, en compliment de l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que obliga a retirar aquests símbols de les institucions públiques durant la campanya electoral. Per USTEC, la JEC, formada per algun dels magistrats del Suprem que jutgen als presos, no mostra neutralitat sinó que ordena una actuació als centres amb què sembla que es pretén deixar clar que, “a la pràctica, encara funciona un 155”. Una opinió que comparteix la Intersindical-CSC, que acusa la JEC d’ “extralimitar-se en les seves competències” i el govern català, de no estar a l’altura en la resposta als atacs “a la democràcia i les llibertats individuals”. La UGT denuncia que algunes actuacions dels Mossos van anar “més enllà de les indicacions” de la JEC, “regirant calaixos i armaris personals a les sales de professors” i, per tant, es van “extralimitar” en les seves funcions. CCOO no dubta a denunciar que ordenar una actuació policial als centres educatius pretén reforçar “el relat d’un sistema educatiu adoctrinador” i es pregunta: “A qui interessa aquesta actuació? Per què la JEC ha pres aquesta decisió? Quin comandament policial ha ordenat escorcollar armaris de sales de docents?”

Cs tornarà a denunciar Torra a la JEC

Ciutadans tornarà a denunciar el president Torra davant de la JEC en saber-se que un llaç groc continua visible a l’interior del Palau, concretament al Pati dels Tarongers. La cap de llista de Ciutadans a les generals, Inés Arrimadas, no va dubtar a acusar-ne novament el president espanyol, Pedro Sánchez, per suposada passivitat quan diversos dirigents del PSOE i el govern no han parat de legitimar la JEC. D’altra banda, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va denunciar que la JEC i la fiscalia s’han extralimita en posar en el punt de mira “fins i tot escoles que tenien elements que no són de simbologia partidista i estaven situats en àmbits interns del centre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia