Política

Un eurodiputat escocès a l’Eurocambra: “Si ens treuen de la UE, la independència serà l’única via per tornar”

Alyn Smith creu que “el millor Brexit” és que el Regne Unit no marxi del club europeu

“Molts escocesos i britànics estan intentant canviar la situació i seguir a la família europea de nacions”

L’eurodiputat escocès Alyn Smith (Verds/ALE) ha afirmat aquest dimecres a l’Eurocambra que si finalment el Regne Unit marxa de la UE, la independència d’Escòcia serà “l’única via per tornar a Europa”. “Estimats amics, deixin una llum oberta perquè trobem el camí de tornada a casa”, ha afegit Smith, del Partit Nacional Escocès (SNP per les sigles en anglès). Així s’ha expressat l’eurodiputat durant el ple a Estrasburg indicant que potser era el seu últim discurs en seu parlamentària. “El millor Brexit és que no hi hagi Brexit, molts escocesos i britànics estan intentant canviar la situació i seguir a la família europea de nacions”, ha apuntat.

El parlamentari també ha afirmat que no sap “què li espera al Regne Unit” en un futur. “Però sí que conec Escòcia”, ha dit, assegurant que si la UE no existís “s’hauria d’inventar i Escòcia en voldria formar part”.

Smith ha intervingut durant el torn del seu grup parlamentari, els Verds/ALE, després que el president del Consell Europeu, Donald Tusk, hagi explicat les decisions que els líders europeus van adoptar la setmana passada en relació al Brexit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia