Política

VATICÀ

Benet XVI culpa la revolució sexual del 68 de la pederàstia a l’Església

Benet XVI, papa emèrit des del 2013, va publicar ahir per sorpresa un document amb les seves reflexions sobre els abusos sexuals a l’Església catòlica, un escàndol que tindria l’origen en el col·lapse moral de la societat provocat per la revolució sexual del 1968. El document, de 18 pàgines i titulat L’Església i els abusos sexuals, es va difondre ahir en alguns mitjans i es publicarà a la revista Klerusblatt, destinada al clergat de Baviera.

Joseph Ratzinger explica que va decidir escriure aquest text després de la reunió de Francesc amb els presidents de les conferències episcopals de tot el món, el febrer passat al Vaticà, per abordar el tema de la pederàstia i que abans de publicar-lo va contactar amb el papa i el secretari d’Estat, el cardenal Pietro Parolin. Benet XVI situa històricament l’origen dels abusos a l’Església en la revolució sexual del 1968 i, en paral·lel, al “col·lapse” de la teologia moral catòlica, que va deixar l’Església “indefensa davant d’aquests canvis socials”, dels quals cita alguns exemples a Alemanya: “En diversos seminaris es van establir grups homosexuals que actuaven més o menys obertament, cosa que va fer canviar significativament el clima que s’hi vivia.”

En un altre apartat denuncia que, durant molts anys, els sacerdots pederastes es van beneficiar d’una justícia “garantista” que els va estalviar “tota mena de condemna”. Va ser llavors, hi afegeix, quan, “d’acord amb el papa Joan Pau II”, es va decidir “assignar aquestes ofenses a la Congregació per a la Doctrina de la Fe”, dirigida llavors pel mateix Ratzinger.Aquest canvi, assegura, “va fer possible imposar la pena màxima, és a dir, l’expulsió de l’estat clerical, que no s’hauria pogut imposar aplicant altres previsions legals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia