Política

EUA

Pete Buttigieg, el primer candidat obertament gai a la Casa Blanca

Culte, jove, veterà de la guerra de l’Afganistan, obertament homosexual i feliçment casat des que el 2015 la legislació li va permetre fer-ho amb el seu actual marit, Chasten. És Pete Buttigieg, fins fa poc el desconegut alcalde de South Bend (Indiana), però que ahir va formalitzar la seva candidatura a les primàries del Partit Demòcrata per concórrer a les eleccions presidencials nord-americanes del 2020.

Des del 2012, Buttigieg és alcalde d’aquesta localitat de 100.000 habitants i el seu perfil contrasta vivament amb el de l’actual president, Donald Trump. Per començar té 37 anys, contra els 70 anys amb què Trump va assumir el poder, sent el més vell a arribar al càrrec. Si guanyés, Buttigieg seria el president més jove de la història nacional i també el primer obertament gai. Abans, però, haurà de vèncer en la cursa per ser el candidat dels demòcrates disset aspirants més. Buttigieg ja ha aixecat grans expectatives. A més de recaptar més de 7 milions de dòlars en el primer trimestre d’enguany, s’ha situat tercer en algunes enquestes als estats d’Iowa i Nou Hampshire, els dos primers que votaran. Davant seu, en la cursa demòcrata, hi té el senador de Vermont, Bernie Sanders, que va perdre contra Hillary Clinton la nominació el 2016 i que ja ha recaptat 18 milions.

Davant d’uns 6.000 seguidors entusiasmats, Pete Buttigieg va reivindicar en la presentació de la campanya un relleu generacional al poder polític del país. “El moment que vivim exigeix veus esperançadores i l’audàcia de comunitats com la nostra. I sí, exigeix una nova generació de lideratge”, ha dit. Buttigieg té un perfil atípic, perquè a més de ser fill d’immigrants, s’ha format a les prestigioses universitats de Harvard i Oxford, toca el piano i parla set idiomes, entre ells l’espanyol, un dels més parlats als Estats Units. El nou candidat reclama i promet una “nova primavera”, perquè “les forces que estan canviant el nostre país són tectòniques... No estem parlant de guanyar unes eleccions, sinó una era.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA