Política

Asens proposa una llei contra la morositat

Els comuns es comprometen a abaixar l’impost de societats a les pimes

El candidat de Podem a Catalunya, Jaume Asens, es va reunir ahir amb el secretari general de la patronal catalana Pimec, Antoni Cañete, i el vicepresident de l’entitat, Joan Maria Gimeno, i es va comprometre a impulsar una llei contra la morositat. La normativa va estar a punt d’arribar al Congrés aquesta última legislatura però no es va poder desenvolupar per la convocatòria de les eleccions i la consegüent dissolució de les Corts.

El número quatre de la llista d’En Comú Podem per al 28-A, Gerardo Pisarello, va explicar que aquesta llei establirà sancions i terminis de pagament més estrictes per a les grans empreses amb l’objectiu de posar fi a “una economia marcada per la corrupció i el tracte privilegiat”. Segons va dir, “hi ha algunes petites i mitjanes empreses que tarden fins a 300 dies a cobrar”, cosa que va qualificar de “vergonya”. També s’ha compromès a impulsar un “règim fiscal que afavoreixi les pimes perquè puguin subsistir i créixer”, abaixant-los l’impost de societats i augmentant-lo a les grans companyies.

Finalment, els comuns han promès reforçar la “banca pública” perquè el govern pugui avançar el pagament a les pimes en cas que les grans empreses fallin i, a més, disposar d’“instruments de crèdit públic forts” perquè “les pimes facin la transició energètica”.

“Les pimes han estat molt maltractades pel govern del PP, per una economia feta per quatre amics, i volem invertir aquesta lògica”, va remarcar Pisarello.

De fet, ahir va continuar la picabaralla entre Asens i la candidata del PP Cayetana Álvarez de Toledo arran de la proposta del candidat dels comuns d’il·legalitzar el PP per tots els casos de corrupció i per haver actuat com una organització criminal.

La cap de llista dels populars, a través de la xarxa Twitter, va enviar Asens “al racó de pensar per dir estupideses impròpies d’un candidat”. L’actual tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona li va replicar ahir al matí. Asens insistia que són justament els populars els que han d’anar “a un racó de la història on no puguin robar”. Asens va reiterar que Cs no és de fiar i que si pot la formació taronja tornarà a pactar amb el PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona