Política

JxCat alerta que un pacte PSOE-Cs seria tan “nociu” com un tripartit de dretes

Tremosa equipara els incompliments de Sánchez en matèria econòmica amb els de Rajoy

Torra recorda que els socialistes van aprovar el 155 amb els populars

Junts per Catalunya va dirigir ahir tots els seus esforços a equiparar el PSOE amb el PP, primer advertint que si els socialistes governen amb Ciutadans serà tan “nociu” com si ho fa un tripartit de dretes (PP, Cs, Vox), i després comparant els incompliments de Pedro Sánchez amb els de Mariano Rajoy en matèria econòmica.

La número dos de JxCat al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, es va encarregar de recordar que Sánchez va ser “còmplice del 155, perquè va votar a favor de l’aplicació al Senat quan ni tan sols feien falta els seus vots” i va advertir que un pacte entre el PSOE i el partit d’Albert Rivera seria “tan extremament nociu com un tripartit de dretes o un tripartit del 155”. En una conferència organitzada per El Periódico, va lamentar que per pactar la fi d’ETA es va comptar amb relators i ara “per parlar de futur, de pau i vida, no hi pot haver relators ni es pot parlar de tot”.

En matèria de línies vermelles, la candidata va insistir que els seus diputats no donaran cap més xec en blanc per a la investidura perquè Sánchez no ha posat fi a la repressió i no ha atès la reivindicació de l’exercici del dret a l’autodeterminació.

El tàndem de Jordi Sànchez el 28-A va enumerar els incompliments del govern espanyol en matèria d’inversions a Catalunya, des de la llei de la dependència fins a les infraestructures previstes en la disposició addicional 3a de l’Estatut. En la mateixa línia, el número 4 de la candidatura, l’eurodiputat Ramon Tremosa, va acusar el PSOE i el PP d’actuar de la mateixa manera a l’hora de bloquejar les sancions per a les multinacionals que cometen impagaments de factures a les pimes. “El PSOE i el PP són el mateix”, va reblar. “Aquest és un decret d’obligada aprovació per Europa des de fa sis anys i el Congrés l’estava a punt d’aprovar quan el PSOE es va fer enrere i hi va votar en contra amb el PP”, va explicar Tremosa en roda de premsa al costat de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Prenent com a exemple el polèmic quart cinturó per l’endarreriment en l’execució de les obres del tram entre Olesa i Viladecavalls fins al 2021, Tremosa va resoldre que “el Pedro Sánchez que hi ha hagut aquest any a La Moncloa s’assembla més al PP, l’Estat acumula incompliments en inversions clau per a l’economia catalana sigui del color que sigui el govern”. D’altra banda, l’eurodiputat va alertar del perill de la desmobilització i va advertir, per incentivar la participació, que “si només 200.000 catalans voten independència, s’ha acabat el procés, però si són dos milions, aquestes qüestions seran damunt la taula”.

Al vespre, mentre Borràs participava en el debat de TVE, el president de la Generalitat, Quim Torra, feia campanya a Terrassa amb la parella de Josep Rull i número 2 pel Senat a Barcelona, Meritxell Lluís. “En aquesta campanya electoral ens alerten que ve la dreta, amb un 155 indefinit per a Catalunya. Però fa deu mesos ja ens el van aplicar PP, PSOE i Cs. El mateix Sánchez va dir a Rajoy que utilitzés el PSOE per aplicar el 155”, va rememorar Torra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia