Política

Batet admet que “serà molt difícil” un acord entre PSOE i ERC per investir Sánchez si el referèndum és una condició

La cap de llista del PSC creu que posar-lo damunt la taula és “com negar la intenció de dialogar”

La cap de llista del PSC al 28-A, Meritxell Batet, ha admès que un acord entre PSOE i ERC per investir Pedro Sánchez “serà molt difícil” si els republicans continuen situant el referèndum com una condició. “Els independentistes saben que això no és produirà”, ha insistit des de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). La candidata socialista creu que posar damunt la taula el referèndum “és tant com negar la intenció de dialogar”. “Si aquesta és una condició, serà molt difícil que votin una investidura”, ha reconegut Batet, que ha reiterat que els socialistes aposten pel diàleg “dins del marc legal”.

Després que s’hagi sabut que Sánchez vol evitar negociar una investidura amb la formació d’Oriol Junqueras i que només s’ho plantejaria si els republicans no posen contrapartides, Batet ha insistit que els socialistes no cediran. “És il·legal i no serveix per a resoldre el problema”, ha argumentat Batet, que ha raonat que el PSOE no acceptarà “que hi hagi un altre referèndum il·legal” i que no ho faran tot i que “hi ha polítics que continuen prioritzant aquesta proposta”.

En una atenció als mitjans de comunicació, Batet també ha criticat el PP per la seva promesa de recuperar la gestió de les presons transferida a les autonomies, si governa. La candidata ha dit que aquesta iniciativa “lliga molt bé” amb l’aplicació del 155 que volen fer, “permanent i perpetu”. En aquesta línia, ha afirmat que els populars “mai han cregut en l’estat autonòmic ni en la Constitució”.

D’altra banda, la cap de llista del PSC ha carregat contra PP i Cs per proposar l’aplicació del 155: “Seria inconstitucional”, ha dit. Per Batet, no es donen “en absolut” les circumstàncies per aplicar aquest article “absolutament excepcional” de la Carta Magna. “No té cap sentit parlar-ne”, ha afegit.

Batet ha visitat aquest dimarts al matí el mercat de Sant Adrià de Besòs, on diversos veïns li han mostrat el seu suport i li ha proposat “pactes i idees”. Hi ha hagut qui se li ha apropat per demanar-li que, en cas de victòria, pactin només amb les esquerres. La ministra ha respost que l’objectiu dels socialistes és treure un resultat “excel·lent” que garanteixi les polítiques d’esquerres del PSOE.

La cap de llista del PSC ha explicat que una de les prioritats dels socialistes és l’eradicació de la pobresa, especialment la infantil. En aquesta línia, Batet ha explicat que hi hauria 600 milions d’euros per lluitar contra la pobresa infantil si els independentistes “no haguessin fet pinça amb la dreta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia