Política

MARC PUIGTIÓ

ALCALDE DE SANT JULIÀ DE RAMIS

“No ens hem d’amagar, no hem fet res dolent”

Les imatges de la càrrega policial que la Guàrdia Civil va protagonitzar contra la població, a Sant Julià de Ramis, van ser les primeres que es van difondre l’1-O arreu del món. L’expectació que hi havia des de primera hora del matí era màxima en aquest municipi del Gironès, on havia de votar el president Carles Puigdemont. L’alcalde, Marc Puigtió, està citat a declarar com a testimoni a finals d’aquest mes al Suprem.

Com va viure aquella jornada?
Cada vegada que veig les imatges se’m posen els pèls de punta. Va ser un dia complicat i trist per a nosaltres. Teníem moltes ganes de poder votar, que els nostres veïns i veïnes poguessin exercir lliurement aquest dret. Per culpa de les càrregues hi va haver més de 70 ferits.
Els ajuntaments de Sant Julià, Girona i Aiguaviva han tirat endavant una denúncia col·lectiva. En quin punt es troba?
Hem presentat la querella amb l’ajuda dels advocats voluntaris. Crec que serà un procés lent, però els veïns es mereixen que els tres consistoris lluitem.
La policia va causar danys materials al pavelló, que l’Ajuntament xifra en 13.600 euros. Hi ha alguna reclamació?
Van destrossar l’entrada amb un mall, quan després van acabar obrint la porta amb unes alicates. Van anar a buscar les imatges, ja que també van danyar portes que es podien obrir tranquil·lament amb la maneta. Vam iniciar una demanda per reclamar una indemnització.
La defensa de Junqueras i Romeva l’ha citat a declarar com a testimoni al Suprem el 30 d’abril. Com ho afronta?
Tinc ganes de poder anar allà i explicar-me. No ho estic preparant gaire perquè simplement he de relatar la veritat del que va passar, que va ser gravat per més de cinquanta mitjans de comunicació.
L’ACM va denunciar a Madrid les mentides que diversos policies espanyols diuen al judici. Com va anar l’acte?
Hi havia poca premsa de Madrid. Costa arribar a Espanya. Però qualsevol espai l’hem d’aprofitar. Nosaltres no ens hem d’amagar de res. No hem fet res dolent: els veïns anaven amb una papereta a la mà i des de les 6 h feien cua per votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia